Ένας βλαχοδήμαρχος Εθνάρχης

10.5.13

Της Ελίνας Τζανουδάκη

Από τη στήλη του Γιώργου Παπαχρήστου στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ πληροφορηθήκαμε την απάντηση που έλαβε ο δημοσιογράφος από τον Χρύσανθο Λαζαρίδη, στενό σύμβουλο του Πρωθυπουργού, σε ερώτηση για το διορισμό του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Παπαχρήστου στη θέση του αναπληρωτή αντιπροσώπου της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ. Σε μια έξαρση κυνισμού και αλαζονείας ο Χρ. Λαζαρίδης μας αποκάλυψε ότι ο Β. Παπαχρήστου  βρέθηκε στον ΟΟΣΑ ως φίλος του πρωθυπουργού από...


...τα παλιά τον οποίο είπαν να βοηθήσουν.

Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορώ να σκεφτώ πως αλλιώς θα δικαιολογούσαν από το Μαξίμου την συγκεκριμένη πρωθυπουργική επιλογή. Τι θα έλεγαν; Ότι διόρισαν τον Παπαχρήστο με σπουδές στο Ινστιτούτο κοινωνικών επιστημών της Μόσχας ως τεχνοκράτη; Ως εκπρόσωπο του βαθέως ΠΑΣΟΚ που μέχρι πρόσφατα καλούσε μαζί με τον σύντροφο Ν. Κοτζιά το κόμμα να ξαναβρεί τη ψυχή του; Ή μήπως ότι ως ο νεότερος πολιτικός κρατούμενος της χούντας ο Βαγγέλης ο Παπαχρήστος ήταν ο πλέον κατάλληλος για τη συγκεκριμένη θέση;  

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Αντώνης Σαμαράς επιλέγει να τακτοποιήσει φίλους και συντοπίτες. Με τα ίδια αξιοκρατικά κριτήρια διορίστηκε ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ και της ΕΥΠ. Δείτε εδώ τη σχετική ανάρτηση της Παραπολιτικής.

Σε μια συγκυρία που ευνοεί σκανδαλωδώς την ανάδειξή του σε εθνάρχη ο Πρωθυπουργός επιμένει να συμπεριφέρεται ως βλαχοδήμαρχος. Αναρωτιέμαι τι περισσότερο θα έκανε αν δεν είχαμε τρικομματική, αλλά αυτοδύναμη κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας. Το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ έχουν να πουν κάτι ή κάνουν τα στραβά μάτια για να μοιράζονται τα πόστα στους φίλους και των τριών;  Σωτηρία δεν είναι μόνο η εκταμίευση των δόσεων και δυστυχώς όλα δείχνουν ότι στη μάλλον απίθανη περίπτωση που αυτό το πολιτικό προσωπικό καταφέρει να μας βγάλει από την κρίση, σύντομα θα μας ξαναβάλει εγκλωβίζοντας τη χώρα σε ένα φαύλο κύκλο επαναλαμβανόμενων κρίσεων.

 «Σε λίγο χρόνο η Ελλάδα δεν θα εξαρτάται πια από τα μνημόνια. Χτίζουμε την Ελλάδα που πραγματικά μας αξίζει», είπε ο πρωθυπουργός στο τελευταίο του διάγγελμα. Μια υπόσχεση που μπορεί κάλλιστα να εκληφθεί και ως απειλή.