Θα κλείσουν την ΕΡΤ οι ιδεολογικοί προστάτες του σπάταλου χαρακτήρα της;

26.5.13

Αίσθηση έχει προκαλέσει το σημερινό πρωτοσέλιδο της Realnews, σύμφωνα με το οποίο στην κυβέρνηση κάνουν σκέψεις επανεξέτασης της λειτουργίας της ΕΡΤ οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν μέχρι και στην απομάκρυνση 2.000 υπαλλήλων της.


Ομολογώ ότι το συγκεκριμένο...


...σενάριο μου προκαλεί γέλια και σπεύδω να σας εξηγήσω το γιατί.

Τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης ήταν αυτά που έκαναν ό,τι μπορούσαν, δημόσια και ιδιωτικά, για να μην συζητηθεί καν η πρόταση του τότε υπουργού Επικρατείας Ηλία Μόσιαλου για την αναδιάρθρωση των δημόσιων ΜΜΕ. Ενδεικτικά, ο ίδιος δήλωσε σήμερα στο ΒΗΜΑ Fm:

«Δεν μπορεί η ΕΡΤ να εισπράττει από το ειδικό τέλος 300 εκ ευρώ που πληρώνουν οι Έλληνες πολίτες και να έχει τόσο χαμηλά ποσοστά τηλεθέασης. Θα πρέπει να γίνει εξορθολογισμός στην ΕΡΤ  με αξιολόγηση προσωπικού και με ποιοτικό πρόγραμμα. Το θέμα δεν είναι η ποσότητα είναι ποιότητα στα δημόσια μέσα ενημέρωσης. Δεν χρειάζεται να έχει 25 -30 ραδιοφωνικούς σταθμούς σε όλη την χώρα για να έχει μεγαλύτερη ακροαματικότητα και με 3-4 σωστούς σταθμούς θα μπορούσες να έχει μεγαλύτερη ακροαματικότητα. Το σχέδιο προέβλεπε ένα συμμάζεμα του 50% των σταθμών που υπάρχουν.»

Τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης ήταν αυτά που έσπευσαν να απολαύσουν τον σπάταλο χαρακτήρα της Δημόσιας τηλεόρασης με μια σειρά ενεργειών όπως αυτές που παραθέτω ενδεικτικά:

- Διορισμός πολιτευτή της Δημοκρατικής Αριστεράς στην ΕΡΤ (εδώ).
- Διορισμός τομεάρχη του ΠΑΣΟΚ στην ΕΡΤ (εδώ)
- Επιστροφή στην ΕΡΤ του βιογράφου του Κώστα Καραμανλή (εδώ)
- Πρόσληψη στελέχους της Νέας Δημοκρατίας από την Εύβοια όπου και πολιτεύεται ο Σίμος Κεδίκογλου (εδώ)
- Πρόσληψη του Αιμίλιου Λιάτσου στην ΕΡΤ (εδώ)

Πιστεύει κανείς ότι αυτά τα τρία κόμματα με αυτά τα μυαλά που κουβαλούν ότι θα τολμήσουν να περιορίσουν τις σπατάλες της ΕΡΤ; Ακόμα κι αν το κάνουν, πιστεύει κανείς ότι οι επιλογές τους θα υπακούσουν σε κάποιου τύπου ορθολογισμό; Θα σκοτώσουν τα «παιδιά» τους;