-Αλλοίωσε τη λίστα Λαγκάρντ; -Γιατί καταργήσατε το Ταμείο Μολυβιάτη κ.Παπακωνσταντίνου;

7.6.13

Η Διονυσία Αυγερινοπούλου είναι βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας. Είναι επίσης νομικός με εξαιρετικές μάλιστα σπουδές σε σπουδαία πανεπιστήμια των ΗΠΑ.

Έλαβε χθες το λόγο στη Βουλή και τόνισε ότι ψηφίζει υπέρ της επέκτασης του κατηγορητηρίου κατά του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, αφιερώνοντας...



...στο σχετικό θέμα λίγες από τις κουβέντες.

Τι άλλο είπε; Ορίστε:


Προτείνω να γίνει έλεγχος νομιμότητας, αλλά ακόμα και σκοπιμότητας και σε άλλες πράξεις τις οποίες υπέγραψε ο κ. Παπακωνσταντίνου, όταν ήταν Υπουργός Οικονομικών και ΥΠΕΚΑ. 
Θα ήθελα να σας θυμίσω ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου κατήργησε ως Υπουργός Οικονομικών το Ταμείο Μολυβιάτη που περιείχε τις δωρεές καταθετών από την Ελλάδα και το εξωτερικό για την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών μετά τις πυρκαγιές του 2007. 

Καταργήσατε το ταμείο Μολυβιάτη, κύριε Παπακωνσταντίνου; Τι σκοπούς είχατε; Το Διοικητικό Συμβούλιο του ταμείου παρείχε δωρεάν τις υπηρεσίες του στο κράτος, δεν το επιβάρυνε. Πού θα πήγαιναν τα 120 εκατομμύρια ευρώ των δωρητών που είχαν απομείνει; Ευτυχώς που τότε, με την παρέμβαση πολλών Βουλευτών των πυρόπληκτων νομών, μπήκαν τελικά τα χρήματα σε ειδικό λογαριασμό και δεν τα αποστερήσατε από τους πυρόπληκτους.Η λίστα Λαγκάρντ είναι η κορυφή μόνο του παγόβουνου και μία μόνο ένδειξη για το τι μπορεί να έχει συμβεί κατά το παρελθόν με την οικονομική διαχείριση των δημοσίων χρημάτων. 

Η σημερινή Κυβέρνηση έχει μεγάλο έργο να φέρει εις πέρας. Πρέπει άμεσα να ρίξει φως και να πατάξει το σύνολο της φοροδιαφυγής. Για να γίνει αυτό πρέπει οι υπηρεσίες ειδικών ελέγχων να στελεχωθούν άμεσα με το απαραίτητο προσωπικό. Δεν είναι δυνατόν, για παράδειγμα, η Επιχειρησιακή Διεύθυνση Ειδικών Υποθέσεων Αθηνών από τις 150 οργανικές θέσεις Ελεγκτών που προβλέπει να έχει σήμερα μόλις 40 υπαλλήλους για να ελέγξουν χιλιάδες υποθέσεις και δεκάδες εισαγγελικές παραγγελίες. Δεν είναι δυνατόν η ΔΟΥ Ψυχικού να μην έχει σήμερα ούτε Διευθυντή, ούτε Υποδιευθυντή Ελέγχου, ούτε Επόπτη Ελέγχου. Και αυτά είναι μερικά μόνο από τα παραδείγματα.

Η ομιλία αυτή αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα του τι συμβαίνει αυτές τις μέρες στην ελληνική Βουλή. Καλούνται να αξιολογήσουν συγκεκριμένα στοιχεία για την αλλοίωση ή μη της λίστας Λαγκάρντ κι αυτοί προσέρχονται στη Βουλή και χρεώνουν στον Παπακωνσταντίνου ό,τι γουστάρουν.

Αυτό θα σας πουλήσουν ως «κάθαρση» και πολλοί από εσάς θα το αγοράσετε.