Αν δεν μιλούσαμε για την ΕΡΤ...

13.6.13

(...)Αν δεν ήξερα ότι πρόκειται για την ΕΡΤ θα νόμιζα πως όλοι αυτοί αναφέρονται στο κλείσιμο μιας απλής ζημιογόνας ΔΕΚΟ που συντηρείται στη ζωή μόνο χάρη στη «συντεχνία» των εργαζομένων της, χωρίς να προσφέρει έργο και παράγοντας πολλά ελλείμματα για το Δημόσιο και μπορεί και να συμφωνούσα.

Όμως, ο ρόλος της ΕΡΤ είναι τελείως διαφορετικός. Αποτελεί μια όαση αξιοπρέπειας, πολιτισμού και αντικειμενικότητας στην κόλαση της ελληνικής τηλεόρασης. Αποτελεί ή μάλλον αποτελούσε, πριν την κλείσει βιαίως ο κ. Σαμαράς, την τελευταία αντίσταση στον εκχυδαϊσμό που....



...προωθείται από τα ιδιωτικά κανάλια και στη χειραγώγηση του λαού που επιχειρούν οι ιδιώτες καναλάρχες. Το επιχείρημα ότι η ΕΡΤ χειραγωγούσε επειδή προέβαλλε την κυβερνητική πολιτική, είναι υποκριτικό. Όλοι ξέρουμε ότι εντός της ΕΡΤ υπήρχε πεδίο ελευθερίας ασύγκριτα μεγαλύτερο απ' ό,τι στα ιδιωτικά κανάλια. Ακούσαμε ποτέ να διανοείται έστω να συγκρουστεί κανείς από τους δημοσιογράφους των ιδιωτικών καναλιών με τους μεγαλοεπιχειρηματίες που ελέγχουν τους σταθμούς; Ακούσαμε όμως για την αντίσταση των δημοσιογράφων σε παρεμβάσεις στην ΕΡΤ, με διάφορες αφορμές.
(...)
Η ΕΡΤ είναι συστατικό στοιχείο της ελληνικής ιστορίας και της Δημοκρατίας. Αυτοί που βλέπουν την κατάργηση της ΕΡΤ σαν ένα καλό βήμα για τη μείωση του κράτους, βλέπουν το δένδρο και όχι το δάσος. Άραγε, αν ερχόταν αύριο μια δικτατορία που θα απέλυε δημοσίους υπαλλήλους πάλι θα τη στήριζε η Δράση και η Φιλελεύθερη Συμμαχία; Όλα, λοιπόν, τα θυσιάζουμε στον βωμό του ιδεολογικού δογματισμού; Πιο μεγάλη σημασία έχει για αυτούς η απελευθέρωση της αγοράς και οι ιδιωτικοποιήσεις από τη Δημοκρατία; Ας καταργήσουμε και τις εκλογές λοιπόν, αφού και αυτές κάποιο κόστος έχουν και κάποιο «χαράτσι» επιβάλλεται για να διεξαχθούν.

Ένα καλά τεκμηριωμένο άρθρο από τον Ιάσωνα Καρανίκα εδώ.