Αρνήθηκε ο Αλιβιζάτος την πρόταση Σαμαρά να αναλάβει την ΕΡΤ όσο παραμένει κλειστή

13.6.13

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε και η ΝΕΤ, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς πρότεινε στο Νίκο Αλιβιζάτο, ο οποίος είχε συντάξει το νομοσχέδιο αναδιάρθρωσης της ΕΡΤ επί Παπανδρέου και Παπαδήμου, να αναλάβει την ανασυγκρότηση της Δημόσιας Τηλεόρασης.

Ο ίδιος φέρεται να απέρριψε την πρόταση, αρνούμενος να αναλάβει...


...οποιοδήποτε ρόλο, όσο η ΕΡΤ παραμένει κλειστή.

Αργότερα, από το γραφείο του κ. Αλιβιζάτου δόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Μετά τη δημοσίευση πληροφοριών που τον φέρουν να εμπλέκεται στη σύσταση του νέου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα, ο καθηγητής  Ν.Κ. Αλιβιζάτος έκανε την ακόλουθη δήλωση: Με κλειστά τα κανάλια της ΕΡΤ, είναι εξαιρετικά δύσκολο να ευοδωθεί οποιαδήποτε προσπάθεια για την εξυγίανση του δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Δεν μπορώ, συνεπώς, να συμβάλω σε ένα εγχείρημα, που θεωρώ εκ των προτέρων καταδικασμένο».

Κατά τη γνώμη μου, η απάντηση του έγκριτου συνταγματολόγου του Πανεπιστημίου Αθηνών είναι η απόλυτα κατάλληλη. Κανείς δεν μπορεί να διαθέσει τον εαυτό του ως άλλοθι στον ιστορικό αυταρχισμό του Σαμαρά που κατέβασε τους διακόπτες τηλεοπτικών σταθμών σε εποχή δημοκρατικής ομαλότητας.

Υ.Γ Η επικοινωνιακή ομάδα της ΝΔ δεν συκοφαντούσε τον Αλιβιζάτο για τη συμμετοχή του στη σύνταξη του νομοσχεδίου του νόμου για την ιθαγένεια; Πόσες άλλες αναξιοπρεπείς κωλοτούμπες Αντώνη;