Απαγωγή Τούρκου πολιτικού πρόσφυγα στην Αθήνα

5.6.13

Παραθέτω ένα απόσπασμα από το σημερινό άρθρο του Πάσχου Μανδραβέλη στην Καθημερινή:

Είναι σκοτεινή η υπόθεση της απαγωγής του Τούρκου πολιτικού πρόσφυγα (κατά τους υποστηρικτές του) ή τρομοκράτη (σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρχαν δύο εντάλματα σύλληψης των τουρκικών αρχών), που έγινε καταμεσής του κέντρου της Αθήνας. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, η απαγωγή είχε όλα τα χαρακτηριστικά κατασκοπικού θρίλερ.

Ο Τούρκος υπήκοος απήχθη το βράδυ της Πέμπτης από την οδό Σόλωνος, από...

...αγνώστους, οι οποίοι τον επιβίβασαν σε αυτοκίνητο, ενώ αυτόπτες μάρτυρες μιλούν και για ομάδα υποστήριξης. Οπως ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτριος Τσουκαλάς, ο απαχθείς σήμερα βρίσκεται στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Κωνσταντινούπολης. Αυτή η σκοτεινή υπόθεση όμως γίνεται και βρώμικη, διότι διαπιστώθηκε ότι ο αριθμός των πινακίδων του Peugeot που χρησιμοποιήθηκε για την απαγωγή ήταν καταχωρισμένες στην ελληνική αστυνομία. Η υπόθεση είναι σοβαρή ανεξαρτήτως αν αληθεύουν οι πληροφορίες ότι ο απαχθείς είναι μέλος τουρκικής τρομοκρατικής οργάνωσης. Αν αυτό αληθεύει, βεβαίως έπρεπε να συλληφθεί και να κρίνει η ελληνική Δικαιοσύνη το βάσιμο των κατηγοριών. Αυτό προβλέπει το διεθνές δίκαιο, έτσι ώστε να ξεχωρίσουν οι πολιτικά διωκόμενοι από τους τρομοκράτες, μιας και κάθε αυταρχική κυβέρνηση βαφτίζει όλους τους πολιτικούς της αντιπάλους «τρομοκράτες».

Αλλά αυτή η υπόθεση πρέπει να εξιχνιαστεί σε βάθος, μιας και η Αθήνα δεν μπορεί να γίνει Κολομβία, όπου ως γνωστόν κακοποιοί απάγουν ανθρώπους στη μέση του δρόμου.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Όλο το άρθρο εδώ.

Έχω κι εγώ την αίσθηση ότι πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σοβαρό θέμα. Οι πληροφορίες που φτάνουν στην Παραπολιτική μιλούν με βεβαιότητα για τον παράνομο χαρακτήρα της απαγωγής του πολιτικού πρόσφυγα, δυστυχώς με την ανοχή ή και τη συμμετοχή της ΕΛ.ΑΣ.

Θα επανέλθουμε.