Free Thinking Zone, εκεί που τα βιβλία μιλάνε

13.6.13

Την περασμένη χρονιά, δεν ήταν πολλοί εκείνοι που υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό την έναρξη της λειτουργίας ενός ακόμα βιβλιοπωλείου στο κέντρο της Αθήνας, μιας και η περιοχή είναι ήδη γεμάτη με αντίστοιχες επιχειρήσεις αλλά και με εκδοτικούς οίκους.



Κατά συνέπεια, οι περισσότεροι εκτίμησαν...



...ότι η απόφαση της Αρετής Γεωργίλη να προσθέσει έναν ακόμα τέτοιο χώρο στην οδό Σκουφά ήταν μάλλον καταδικασμένη να αποτύχει. Πράγματι, απέτυχε. Το μαγαζί της, το Free Thinking Zone, δεν κατάφερε να γίνει ένα πετυχημένο βιβλιοπωλείο. Κατάφερε να γίνει κάτι σημαντικό διαφορετικό: ένα πανελλαδικό σημείο αναφοράς για τη διακίνηση των ιδεών.

Με όπλο του τη εξαιρετική αισθητική του χώρου, το Free Thinking Zone αρνήθηκε να λειτουργήσει ως το νέο βιβλιοπωλείο της γειτονιάς κι επέλεξε αυτοβούλως να αναζητά το κοινό του όπου το Ίντερνετ μπορεί να μεταφέρει την πνοή και το πνεύμα των εκδηλώσεων του.

Κάπως έτσι, η πιο συχνή ερώτηση που ακούς στα πέριξ του βιβλιοπωλείου δεν είναι παρά το «τι έχει σήμερα το Free Thinking Zone», ερώτηση που έχει λάβει διάφορες εντυπωσιακές απαντήσεις. Στο μικρό χρόνο ζωής του, το βιβλιοπωλείο έχει καταφέρει να φιλοξενήσει το project της διαδικτυακής συνέντευξης του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ενώ το παρόν στα διάφορα πάνελ συζητήσεων έχουν δώσει προσωπικότητες όπως ο Νίκος Αλιβιζάτος, ο Στάθης Καλύβας, ο Περικλής Κοροβέσης κ.α.

Σύντομα, στις 17 Ιουνίου, ο νέος special guest του Free Thinking Zone θα είναι ο εμβληματικός ευρωπαϊστής Ντανιελ Κον-Μπεντίτ ο οποίος επίσης θα δεχθεί τις ερωτήσεις ενός νεανικού πάνελ. Η Παραπολιτική θα είναι εκεί.