Ιδιώτης καθάρισε με δικά του έξοδα κτίριο του ΕΜΠ κερδίζοντας τον σεβασμό των φοιτητών

4.6.13

Αντιγράφω από το σχετικό ρεπορτάζ της Καθημερινής:

Δύο ημέρες, τριάντα εργαζόμενοι, ένας επιχειρηματίας. Αυτό που δεν μπόρεσε να λύσει το ελληνικό Δημόσιο για έναν ολόκληρο χρόνο, το έλυσε ένας ιδιώτης: μέσα σε δύο ημέρες το βανδαλισμένο από συνθήματα Κτίριο Αβέρωφ (ΕΜΠ) καθαρίστηκε υποδειγματικά και είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους υψηλούς προσκεκλημένους του την Παρασκευή 14 Ιουνίου.

Ο κ. Ιωάννης Τσεπέρκας, ιδρυτής της εταιρείας Κouros Α.Ε., την επομένη ημέρα του ρεπορτάζ της «Καθημερινής» για το ενδεχόμενο οι προσκεκλημένοι των βραβείων Europa Nostra να αντικρίσουν σε λίγες ημέρες το Κτίριο Αβέρωφ σε οικτρή κατάσταση, δώδεκα, μόλις, μήνες...



...μετά την τιμητική του βράβευση με Grand Prix, τηλεφώνησε στην εφημερίδα προκειμένου να μας γνωστοποιήσει την πρόθεση της εταιρείας του να προχωρήσει στον δωρεάν καθαρισμό των όψεων του λαμπρού κτιρίου του συγκροτήματος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

(...)

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο κ. Ιωάννης Τσεπέρκας έλαβε ένα τηλεφώνημα. Στην άλλη άκρη της γραμμής ήταν η πρόεδρος της Σχολής Αρχιτεκτόνων. «Οι φοιτητές θέλουν να σας ευχαριστήσουν και τη Δευτέρα το βράδυ θα επαναλάβουν προς τιμήν σας μια θεατρική παράσταση στο αίθριο του κτιρίου». Κάτι αλλάζει στα ελληνικά πανεπιστήμια.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Προσυπογράφω το σύντομο σχόλιο της Αλεξάνδρας Μπουτοπούλου στο Facebook:

Είμαι τελείως αντίθετη με τις πρωτοβουλίες πολιτών, που υποκαθιστούν τις υποχρεώσεις του κράτους (με διπλά και τριπλά προσωπικά τους έξοδα, αν υποθέσουμε πως ήδη έχουν υπάρξει τυπικοί στις φορολογικές τους υποχρεώσεις). Ειδικά δε, όταν το συγκεκριμένο κράτος εκμεταλλεύεται αυτές τις πρωτοβουλίες στο έπακρο για να μην κάνει τη δουλειά του. Ποτέ.
 Παρά ταύτα, στον κύριο Τσεπέρκα, αξίζουν συγχαρητήρια.