Λυκούδης: Είμαστε κοντά σε συμφωνία, θα συζητήσουμε για ανασχηματισμό τον Ιούλιο

20.6.13

«Νομίζω ότι είμαστε κοντά σε συμφωνία. Ο πρόεδρος μάς είπε ότι το θέμα του ανασχηματισμού και του τρόπου με τον οποίο θα γίνει και τι θα περιλαμβάνει, το άφησαν για να το συζητήσουν μετά, στις αρχές του Ιούλη», δήλωσε το πρωί στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5 o γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, Σπύρος Λυκούδης.

Ενώ για τη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση είπε «η υπέρβαση της ΔΗΜΑΡ για να συμπράξει σε ένα κυβερνητικό σχήμα με κόμματα που είχαν την ευθύνη για όσα είχαν συμβεί στο παρελθόν είναι απείρως μεγαλύτερη από το «ναι μεν, αλλά». Είμαι...



...καθαρός σ’ αυτό και από την αρχή που είχα ενστάσεις για το αν θα έπρεπε να μπούμε (στην κυβέρνηση). Σας το λέω ειλικρινά. Το θέμα είναι εάν αυτή η συμμετοχή θα έλυνε δυσκολίες ή θα βοηθούσε να πραγματωθούν καλύτερα κάποια πράγματα. Για μας, προτεραιότητα ήταν να έχουμε προτάσεις για την καλύτερη λειτουργία του κυβερνητικού σχήματος και όχι για το κατά πόσον θα ήταν καλύτερα αν είχαμε περισσότερα ή πιο βασικά στελέχη σ’ αυτό».

Ο κ. Σπύρος Λυκούδης αναφέρθηκε στο σενάριο περί εξόδου από την κυβέρνηση, λέγοντας ότι «πάντα υπάρχουν διαφορετικές απόψεις σε όλα τα κόμματα και σε όλα τα μήκη του πλανήτη. Στο δικό μας κόμμα, όμως, η ομάδα των στελεχών που έχει ένσταση για τη συμμετοχή μας στην κυβέρνηση δεν είναι καν μειοψηφία. Είναι ένας ελάχιστος αριθμός στελεχών του κόμματος και με ενδιαφέρουσες και όχι μηδενιστικές απόψεις στο θέμα».

Πηγή: Τα ΝΕΑ

Σχόλιο Παραπολιτικής: Σε λίγες ώρες θα ξέρουμε το είδος της συμφωνίας στην οποία κατέληξαν.

Από αυτά πάντως που δηλώνει ο κ. Λυκούδης, ο πιο στενός συνεργάτης του Φώτη Κουβέλη, δεν προκύπτει τι ακριβώς κέρδισε η Δημοκρατική Αριστερά από τη διαπραγμάτευση, πόσο μάλλον από τη στιγμή που επιτρέπει στον Σαμαρά να αναβάλει τον ανασχηματισμό για μετά το συνέδριο της ΝΔ!