Ο Κουβέλης φταίει για το τώρα, το πριν, το μετά και το πάντα

21.6.13

Ο Φώτης Κουβέλης έγινε χθες ο πρώτος πολιτικός αρχηγός συστημικού κόμματος που απέκλινε από την κυρίαρχη αφήγηση των τελευταίων ετών που αποθεώνει την αξία του συμβιβασμού στην Πολιτική.

Ο Φώτης Κουβέλης απέρριψε χθες την αντισυνταγματικά πιο χυδαία έκφραση του «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα», αρνούμενος να...


...συζητήσει το οτιδήποτε χωρίς πρώτα να αποσύρει ο Αντώνης Σαμαράς την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που προκάλεσε την κρίση των τελευταίων ημερών.

Από χθες, ο Φώτης Κουβέλης καθυβρίζεται και συκοφαντείται από πολλούς που ουδέποτε τον στήριξαν ή τον ψήφισαν. Κρίνεται αποτυχημένος από ανθρώπους που ξαφνικά εμφανίστηκαν να έχουν τρομακτικές απαιτήσεις από κάποιον που σε κάθε ευκαιρία ειρωνεύονταν κι απαξίωναν.

Η Δημοκρατική Αριστερά είναι ένα κόμμα που η ίδια του ίδρυση αποτελεί υπέρβαση για τα ελληνικά δεδομένα και που η συμμετοχή της στην κυβέρνηση Σαμαρά αποτελεί ίσως τον πιο εθνικά λυτρωτικό συμβιβασμό των τελευταίων δεκαετιών.

Όμως η Δημοκρατική Αριστερά δικαιούται να παραμένει πιστή στις δικές της αρχές, με όποιον τρόπο κι αν τις ερμηνεύει. Αυτοί που υποστηρίζουν ότι ο Κουβέλης θα γίνει Καρατζαφέρης αδυνατούν να καταλάβουν ότι το αντίθετο θα ήταν πλήρως καταστροφικό για τη χώρα. Κάθε φορά που ένα συστημικό κόμμα πραγματοποιεί μια τεράστια κωλοτούμπα, η Χρυσή Αυγή κερδίζει ψήφους και οι ονειρώξεις των στελεχών της για...ερπύστριες πολλαπλασιάζονται.

Η Δημοκρατική Αριστερά δεν ανέτρεψε χθες καμία κυβέρνηση. Η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ μπορούν να εξακολουθήσουν να συγκυβερνούν, φαντάζομαι πια στο πλαίσιο ενός μεταρρυθμιστικού οργασμού, μιας και για όλα έφταιγε ο...Μανιτάκης.

Προς τι λοιπόν οι κραυγές και οι κατάρες; Δεν είναι καλό για τη χώρα που έφυγαν οι «προστάτες των συντεχνιών» από την κυβέρνηση; Τι τους θέλουν αφού τόσο τους επιτίθενται; Δεν είναι ελεύθεροι τώρα οι Αβραμόπουλοι και οι Κεδίκογλου να μας...μεταρρυθμίσουν; Γιατί δεν πανηγυρίζουν από χθες; Βαρίδι δεν ήταν η ΔΗΜΑΡ για το φιλελεύθερο όραμα τους;

Το μόνο που όλες αυτές οι αντιδράσεις αποδεικνύουν είναι ότι κάποιοι ζητούσαν κι ακόμα ζητούν αριστερά κι αριστερόστροφα άλλοθι στις πολιτικές τους επιλογές, κάτι που δείχνει ότι και οι ίδιοι τις αμφισβητούν.

Όσο κι αν διαφωνώ με πολλές πολιτικές θέσεις κι επιλογές της Δημοκρατικής Αριστεράς, δεν μπορώ να την κατηγορήσω γιατί αρνήθηκε να γίνει το δεκανίκι των αποκαλυπτομένων απολυταρχικών προτιμήσεων των Φαήλων και των Χρύσανθων.

Συγγνώμη αλλά στο επικοινωνιακό party του «εντός κυβέρνησης έφταιγε η ΔΗΜΑΡ για την καθυστέρηση των μεταρρυθμίσεων» και του «έφυγε από την κυβέρνηση η ΔΗΜΑΡ και πώς θα γίνουν οι μεταρρυθμίσεις τώρα» δεν συμμετέχω.

Αν κάποιοι πιστεύουν ότι στη χώρα που ο φαύλος τυχοδιώκτης Σαμαράς κυβερνά με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου κι αψηφά δικαστικές αποφάσεις, φταίει για όλα ο Κουβέλης, πάω πάσο και περιμένω τα χειρότερα.