Ενθουσιασμένος με τις επιδόσεις Στουρνάρα εμφανίζεται ο Γιάννης Στουρνάρας

29.7.13

Με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια αναφέρθηκε στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ο Γιάννης Στουρνάρας, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα.

Χαρακτηριστικά ο ίδιος δήλωσε:

(...)Ίσως δεν έχει γίνει αντιληπτό το τι έχουμε κάνει για τη φοροδιαφυγή, δεν νομίζω στην υπουργία άλλου υπουργού να στερούνται ακόμα...



...και την προσωπική τους ελευθερία άνθρωποι που χρωστάνε στο Δημόσιο - και μιλάμε πλέον για πολύ μεγάλους αριθμούς.

(...)Στο Eurogroup έχω μόνο φίλους.Πέρυσι τον Ιούλιο που πήγα είχα πολύ λίγους υποστηρικτές. Σήμερα οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, είναι υποστηρικτές μας.(..)

(...)Κάνω σωστά τη δουλειά μου. Έχω, όμως, πολλούς φίλους, μην κοιτάτε τι λένε δημόσια. Είναι ένα απομεινάρι του παλιού πολιτικού συστήματος. Εγώ δεν είμαι πολιτικός, λέω την αλήθεια και με αυτό τον τρόπο μπορώ και περνάω την πολιτική μου. Ο κόσμος αναγνωρίζει ότι είναι δυσάρεστα τα μέτρα, αλλά είναι αναγκαία. Εάν έπεφτα στην παγίδα να λαϊκίσω, νομίζω πως δεν θα ήμουν σήμερα υπουργός Οικονομικών. Και δεν το μετάνιωσα βέβαια. Εδώ είμαι από πατριωτικό καθήκον. Είναι σαν να είμαστε σε πόλεμο και η πατρίδα μού ζήτησε να πάρω τα όπλα. Δεν θα μπορούσα να αρνηθώ.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Είμαι πραγματικά αισιόδοξος καθώς διαπιστώνω ότι έχουμε έναν πολύ ταπεινό υπουργό Οικονομικών που δεν διστάζει να ανοίξει την καρδιά του ακόμα και σε εφημερίδες των οποίων οι ιδιοκτήτες έχουν κάποια μπλεξίματα με το υπουργείο του.

Ευτυχώς που ο κ. Στουρνάρας δεν είναι πολιτικός και δεν λαϊκίζει.