Περίεργες δηλώσεις Χουντή για την προοπτική της δραχμής

29.7.13

Παραθέτω ένα απόσπασμα από τη χθεσινή συνέντευξη του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία:

-Προ ολίγων ημερών υπήρξε παρέμβαση των Γερμανών βιομηχάνων που υποστήριξαν ότι η έξοδος από την Ευρωζώνη είναι η καλύτερη επιλογή για την Ελλάδα και την Πορτογαλία. Πώς σχολιάζετε αυτή την παρέμβαση;

Καμία πρόταση που αυτή τη στιγμή εκφωνείται δεν είναι έξω από το πλαίσιο και το...



...προεκλογικό παιχνίδι της Γερμανίας. Προτάσεις αυτού του χαρακτήρα, που άλλωστε έχουν εκφραστεί, όχι μόνο από Γερμανούς βιομηχάνους, αλλά και από διεθνείς μελετητές, απ' όλο το πολιτικό φάσμα, και στις οποίες ενδεχομένως θα έπρεπε να σκύψουμε με σοβαρότητα, μπορούν να «καούν», γιατί εκφωνούνται με λάθος τρόπο, σε λάθος τόπο και σε λάθος χρόνο.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Νομίζω ότι προκύπτει με απόλυτη σαφήνεια ότι για τον κ. Χουντή η έξοδος από το ευρώ δεν αποτελεί σενάριο εκτός της πολιτικής ατζέντας και προτιμά να το εξετάσει σοβαρά παρά να το αποκλείσει.

Για να προλάβω τα...καλοπροαίρετα σχόλια που θα κάνουν λόγο για παρερμηνεία της δήλωσης Χουντή, να κι ο τρόπος που την προέβαλε η Ελευθεροτυπία στο χθεσινό εξώφυλλο της: