Κουβέλης: Έκανε τις επιλογές του ο Βενιζέλος, δεν απευθυνόμαστε στο ΠΑΣΟΚ για τον «τρίτο πόλο»

27.7.13

Ιδιαίτερα ενοχλημένος με τη στάση του Ευάγγελου Βενιζέλου την εποχή της κρίσης στην ΕΡΤ εμφανίζεται ο Φώτης Κουβέλης σε συνέντευξη του στην Εφημερίδα των Συντακτών και το δημοσιογράφο Δημήτρη Κουκλουμπέρη.

Παραθέτω το χαρακτηριστικό απόσπασμα με τις συνεχείς σχετικές ερωτήσεις:

-Ως κυβερνητικοί εταίροι με το ΠΑΣΟΚ, διατηρούσατε ανοιχτούς διαύλους...



...και αναπτύσσατε κοινές πρωτοβουλίες. Οι γέφυρες κόπηκαν μετά την αποχώρησή σας από την κυβέρνηση; 

Οι γέφυρες προϋποθέτουν κοινή στάση τουλάχιστον σε μείζονα ζητήματα και κρίσιμες καμπές. Είναι μπροστά μας οι προτάσεις νόμου που συνυπέγραψε το ΠΑΣΟΚ προτού υπαναχωρήσει και περιμένουμε να δούμε τη στάση του. Αντικειμενικά, όμως, το ΠΑΣΟΚ με την επιλογή του ωθείται στην αποδοχή συντηρητικών πολιτικών.

-Υπολογίζετε το ΠΑΣΟΚ και την ηγεσία του στην προσπάθεια για τη συγκρότηση του «τρίτου πόλου»; 

Όχι, δεν απευθυνόμαστε στο κόμμα του ΠΑΣΟΚ. Αυτό, με την ηγεσία του, έκανε τις επιλογές του. Η συγκρότηση του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού, του νέου πόλου, δεν θα γίνει με κομματικές συμπήξεις και συναντήσεις κορυφής.

-Αισθάνεστε προδομένος από τη στάση του κ. Βενιζέλου για το θέμα της ΕΡΤ; 

Ο κ. Βενιζέλος δικαιούται να κάνει τις επιλογές του. Αν αυτές έρχονται σε αντίθεση με τις δηλώσεις του ότι το ΠΑΣΟΚ θα συνταχθεί με τη ΔΗΜΑΡ, για το θέμα, επί παραδείγματι, της ΕΡΤ και του αντιρατσιστικού νόμου, ας το κρίνουν οι πολίτες. Πιστεύω ότι αν αυτό έπραττε, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά και καλύτερα. Δικές του οι επιλογές, δικές του και οι ευθύνες.