Αναζητώντας τον συμβολισμό

29.8.13

Από ότι καταλαβαίνω από τα διάφορα δημοσιεύματα, φαίνεται ότι ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Χάρης Καστανίδης πρόκειται να ενταχθεί στη Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη.
Προσπαθώ να εντοπίσω κάποιον συμβολισμό σε μια τέτοια πιθανή συνεργασία. Τι συμβολίζει ως πολιτικός ο Χάρης Καστανίδης και ποιον εκπροσωπεί πια η Δημοκρατική Αριστερά;

Ο Χάρης Καστανίδης υπήρξε υπουργός των κυβερνήσεων Παπανδρέου και ταυτίστηκε......κυρίως με μια νερόβραστη ρητορική υπέρ μιας «ήπιας προσαρμογής» η οποία εκφράστηκε ως αντίθεση στις περισσότερες μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες.

Από την άλλη, η Δημοκρατική Αριστερά έκανε την υπέρβαση και ανέλαβε κυβερνητικές ευθύνες αλλά μετά έχυσε την καρδάρα με το γάλα επιλέγοντας μια σχεδόν κωμική στάση του τύπου «δεν ψηφίζω αλλά στηρίζω», «καταδικάζω τις ενέργειες με την ΕΡΤ αλλά έρχομαι στο Μαξίμου αλλά μετά φεύγω γιατί καταδικάζω τις ενέργειες» κ.ο.κ.

Τι ακριβώς συμβολίζει η προσθήκη ενός μετριοπαθούς αλλά κυρίως συντηρητικού πολιτικού σε ένα κόμμα που κινδυνεύει να μείνει εκτός Βουλής ακριβώς επειδή δεν μπορεί να συμβολίσει τίποτα πιο ζωντανό και σαφές;