Ένα ψέμα του Δημήτρη Παπαδημούλη που μοιάζει με ευχή

3.8.13

Παραθέτω ένα απόσπασμα από τη σημερινή συνέντευξη του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη στην Ημερησία:

Ο ΣΥΡΙΖΑ ανεβαίνει, ωριμάζει, μεγαλώνει, ακριβώς γιατί παίρνει αποστάσεις από το παρελθόν της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που έταζαν λαγούς με πετραχήλια προεκλογικά και έκαναν τα εντελώς ανάποδα μετεκλογικά.

Ο στόχος μας είναι να βάλουμε ένα φρένο στον κατήφορο των Μνημονίων και...



...ν’ αρχίσουμε να υλοποιούμε την προσπάθεια μείωσης της ανεργίας, ανάπτυξης, διόρθωσης αδικιών, στήριξης του μισθού και της σύνταξης, πάντα με γνώμονα τους πιο αδύνατους. Αυτή είναι η συλλογική μας θέση. Ποτέ δεν υποσχεθήκαμε ότι θα πατήσουμε ένα κουμπί και οι μισθοί, οι συντάξεις, οι κοινωνικές παροχές θα βρεθούν εκεί που ήταν το 2008 ή το 2009. Όπως, προσφυώς, είπε πριν λίγες ημέρες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «αυτό που προέχει τώρα και μάλιστα επειγόντως, είναι να σβήσουμε τη φωτιά στο δάσος, γιατί ένα δάσος που καταστρέφεται σε λίγα λεπτά, χρειάζονται χρόνια για να αποκατασταθεί».

Σχόλιο Παραπολιτικής: Ο κ. Παπαδημούλης ψεύδεται, με έναν τρόπο σχεδόν θεμιτό, και το γνωρίζει καλά και ο ίδιος.

Το «ποτέ δεν υποσχεθήκαμε» είναι ψέμα. Ο Αλέξης Τσίπρας έχει μιλήσει για την επαναφορά «με ένα άρθρο νόμου» των μισθών και των συντάξεων στα επίπεδα του 2009 ενώ κάποτε είχε φτάσει στο σημείο να δηλώσει ότι σκοπεύει να απελάσει την Τρόικα.

Το «ποτέ δεν υποσχεθήκαμε», πιο πολύ κι από ψέμα, μοιάζει με προσωπική ευχή του κ. Παπαδημούλη για την εικόνα του κόμματος του το οποίο δυστυχώς όμως τα τελευταία χρόνια διάλεξε συνειδητά να απευθυνθεί στα άκρα κι όχι στο Κέντρο του ευρύτερου ακροατηρίου της Κεντροαριστεράς.

Αν λοιπόν ο κ. Παπαδημούλης ή ο κ. Σταθάκης ή όσοι άλλοι επιθυμούν να διαφοροποιηθούν από την αγέλη των ακραίων που φώλιασε στην Κουμουνδούρου, ας μετατρέψουν το «ποτέ δεν υποσχεθήκαμε» σε «κακώς υποσχεθήκαμε» και ίσως να εκπλαγούν θετικά από την ανταπόκριση του κόσμου.