Καψής: Λυπάμαι για δημοσιογράφους της ΕΡΤ που δεν γνωρίζουν το ύψος του μισθού των υφυπουργών

22.8.13

Παραθέτω τη σημερινή δήλωση του υφυπουργού Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης Παντελή Καψή σχετικά με δημοσιεύματα:

Η «αποκάλυψη» ότι οι ετήσιες απολαβές μου ως Υφυπουργού για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση ανέρχονται σε 450 χιλιάδες ευρώ ξεκίνησε από ανυπόστατα blogs ακροδεξιού και όχι μόνο περιεχομένου. Θεώρησα αχρείαστο να αντιπαρατεθώ με τον οχετό του διαδικτύου. Με έκπληξη είδα την «πληροφορία» αυτή να συνεχίζει να......αναπαράγεται μέχρι που έφτασε σε ιστοσελίδα συνδικαλιστών και πρώην εργαζομένων της ΕΡΤ. Αναγκάζομαι λοιπόν να διευκρινίσω τα αυτονόητα:

Το ποσό αυτό δεν αφορά τις απολαβές μου. Προβλέπεται στην απόφαση για τη σύσταση της θέσης Υφυπουργού Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης και πρόκειται για τον προϋπολογισμό λειτουργίας του πολιτικού γραφείου με πρόβλεψη πρόσληψης 20 ειδικών συνεργατών. Το ίδιο ισχύει για όλα τα πολιτικά γραφεία Υπουργών και Υφυπουργών.

Οι προσλήψεις αυτές ΟΥΤΕ ΕΓΙΝΑΝ ΟΥΤΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ. Στο γραφείο μου εκτός από τη γραμματεία (4 άτομα) απασχολούνται 5 ειδικοί συνεργάτες.

Ειλικρινά λυπάμαι που δημοσιογράφοι που εργάστηκαν στην ΕΡΤ αναπαρήγαγαν με τόση ευκολία μια τέτοιου είδους πληροφορία. Όχι τόσο για την κακοήθεια και συκοφάντηση, όσο για την πρωτοφανή άγνοια (;) εκ μέρους τους του ύψους του μισθού ενός Υφυπουργού – που φυσικά είναι ο ίδιος για όλους τους Υφυπουργούς.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Είχαν προηγηθεί πρωτοφανούς προχειρότητας δημοσιεύματα τα οποία παρουσίαζαν το συνολικό budget του γραφείου του κ. Καψή ως προσωπική του αμοιβή, κάτι που και ο πλέον άπειρος αναγνώστης μπορεί να διακρίνει διαβάζοντας ένα ΦΕΚ.

Είναι κάπως κωμικό δημοσιογράφοι τέτοιας ποιότητας να προσπαθούν να μας πείσουν ότι αγωνίζονται ακόμα για την «ποιότητα» της Δημόσιας Τηλεόρασης. Το μόνο που καταφέρνουν είναι να συκοφαντούν τους ίδιους τους συναδέλφους τους.