Παράνομα λάμβαναν επίδομα το 20,4% των κωφών και το 27,38% των τυφλών της Αιτωλοακαρνανίας

12.8.13

Παραθέτω το σχετικό δελτίο Τύπου του υπουργείου Εργασίας:

Ποσοστό 20,45% των εξετασθέντων, κατά τη διενέργεια επανελέγχων των επιδοματούχων κωφαλαλίας στο νομό Αιτωλοακαρνανίας, βρέθηκαν να λαμβάνουν το επίδομα αυτό παράνομα. Οι επανέλεγχοι πραγματοποιήθηκαν από τις επιτροπές των ΚΕΠΑ και σε σύνολο 44 εξετασθέντων επιδοματούχων, οι 9 από αυτούς...



...αποδείχθηκε ότι δε δικαιούνταν να λαμβάνουν το επίδομα ενώ 35 από αυτούς το δικαιούνταν.

Επίσης, ποσοστό 27,38% των εξετασθέντων, κατά τη διενέργεια επανελέγχων των επιδοματούχων τυφλότητας στο ίδιο νομό, βρέθηκαν να λαμβάνουν το επίδομα αυτό παράνομα. Οι επανέλεγχοι πραγματοποιήθηκαν από τις επιτροπές των ΚΕΠΑ και σε σύνολο 336 εξετασθέντων επιδοματούχων, οι 92 από αυτούς αποδείχθηκε ότι δε δικαιούνταν να λαμβάνουν το επίδομα ενώ 244 το δικαιούνταν.

Συγχρόνως, παρατηρήθηκε το φαινόμενο της μη προσέλευσης και της αναβολής εξέτασης περιστατικών τόσο στην περίπτωση των επιδοματούχων κωφαλαλίας -83 άτομα δεν προσήλθαν (ποσοστό 51%) και 36 περιπτώσεις αναβλήθηκαν (ποσοστό 22,08% στο σύνολο των περιστατικών)- όσο και στην περίπτωση των επιδοματούχων τυφλότητας -266 άτομα δεν προσήλθαν (ποσοστό 41,56%) και 23 περιπτώσεις αναβλήθηκαν (ποσοστό 3,59% στο σύνολο των περιστατικών). Για λόγους χρηστής διοίκησης, η αρμόδια διεύθυνση θα διεξάγει εκ νέου ελέγχους εντός του προσεχούς Σεπτεμβρίου.

Σε όσους επιδοματούχους δεν προσέλθουν για εξέταση είτε δεν προσκομίσουν τα απαιτούμενα από το νόμο δικαιολογητικά θα διακοπεί η καταβολή του επιδόματος.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Aν και χαίρομαι με τον εντοπισμό των παρανόμων, εντυπωσιάζομαι με το ότι υπήρχαν ακόμα άνθρωποι που λάμβαναν παράνομα επιδόματα, παρά το θόρυβο και τη φασαρία που προκάλεσαν οι προηγούμενοι έλεγχοι.

Εξάλλου, έχω πάντοτε την απορία να μάθω τι ψηφίζουν όλοι αυτοί που ακόμα και το 2013 συνέχιζαν να εξαπατούν το πτωχευμένο Κράτος εισπράττοντας μαϊμού-επιδόματα. Άραγε να ψηφίζουν «μνημονιακά» ή «αντιμνημονιακά»;