Βενιζέλος: Το ΠΑΣΟΚ έχει προτεραιτότητα στην ευθύνη και το κόστος στην Κεντροαριστερά

12.8.13

Παραθέτω ένα απόσπασμα από τη χθεσινή συνέντευξη που παραχώρησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα:

-Θα βλέπατε ένα σχήμα συνεργασίας ευρύτερων δυνάμεων της κεντροαριστεράς, με κορμό το ΠΑΣΟΚ, να κατεβαίνει στις ευρωεκλογές; Σας απασχολεί μία τέτοια προοπτική;  

Το ΠΑΣΟΚ ως κόμμα με κρίσιμη κοινοβουλευτική παρουσία και μεγάλη διαδρομή, έχει προτεραιότητα στην ευθύνη και το κόστος. Δεν διέπεται όμως από κανενός είδους ηγεμονισμό, που...



...υπό τις σημερινές άλλωστε συνθήκες δεν έχει κανένα απολύτως νόημα.

Στις ευρωεκλογές για παράδειγμα, η πλατφόρμα του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος -των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών- δεν λειτουργεί μόνο πανευρωπαϊκά αλλά και σε εθνικό επίπεδο σε όλα τα κράτη-μέλη. Οι πρωτοβουλίες μας συνεπώς είναι και θα είναι συνεχείς, ειλικρινείς, ευρύχωρες και συγκεκριμένες.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Καλώς ή κακώς, όσο κι αν συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς με τον Βενιζέλο, ακόμα κι αυτό καχεκτικό κι αυτοκαταστροφικό ΠΑΣΟΚ παραμένει το μόνο υπαρκτό σχήμα στο χώρο της Κεντροαριστεράς, μαζί με την Δημοκρατική Αριστερά η οποία επίσης δίνει τη δική της μάχη επιβίωσης.

Ενδέχεται να αποδειχθεί ιστορικό λάθος η άρνηση διεκδίκησης του μετασχηματισμού του ΠΑΣΟΚ σε ένα σύγχρονο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα από εκείνες τις δυνάμεις που συνασπισμένες μπορούσαν πριν από 1-2 χρόνια να το πετύχουν.

Πια, η φράση «ανασύνθεση της Κεντροαριστεράς» έχει καταντήσει σχεδόν κωμική.