Τα χρυσαυγίτικα κόλπα των κομμάτων της Αντιπολίτευσης με τη Δημόσια Τηλεόραση

30.8.13

Σε διακομματικό «εμπάργκο» στη Δημόσια Τηλεόραση θα προχωρήσουν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΔΗΜΑΡ και ΚΚΕ όπως προέκυψε από τις συναντήσεις που είχαν στελέχη τους με εκπροσώπους των εργαζομένων της πρώην ΕΡΤ.

Τσίπρας, Καμμένος, Κουβέλης και Κουτσούμπας δεσμεύτηκαν ενώπιον των εκπροσώπων των εργαζομένων της ΕΡΤ3 και της ΕΡΤ ότι δεν......στηρίζουν τη Δ.Τ. και δεν επιτρέπουν και στα στελέχη και τους βουλευτές του να πηγαίνουν στις εκπομπές της.


Σχόλιο Παραπολιτικής: Όπως πιθανόν να θυμούνται οι περισσότεροι αναγνώστες της Παραπολιτικής, η στάση μας ήταν ιδιαίτερα επιθετική απέναντι στο αντιδημοκρατικά και ουσιαστικά αντισυνταγματικό κλείσιμο της ΕΡΤ και αυτό είναι κάτι που δεν αλλάζει.

Καλώς ή κακώς, οι μήνες πέρασαν και πλέον λειτουργεί πιλοτικά και μίζερα ένας διάδοχος φορέας της ΕΡΤ, η Δημόσια Τηλεόραση. Το επίπεδο λειτουργίας αυτού του φορέα αποτελεί κατά τη γνώμη μου την καλύτερη απάντηση σε όσους πίστευαν ότι μόνο κλειστή μπορεί να αναδιαρθρωθεί η ΕΡΤ καθώς και χειρότερη ποιότητα προγράμματος απολαμβάνει προς το παρόν ο τηλεθεατής και είναι αμφίβολο το κατά πόσο έχει αποκομίσει δημοσιονομικά οφέλη το Δημόσιο από όλο αυτό το χάος.

Όπως και να έχει πάντως, η Δημόσια Τηλεόραση λειτουργεί. Η απόφαση των κομμάτων της Αντιπολίτευσης να μην συμμετέχουν στις εκπομπές της είναι θλιβερή και θυμίζει σε μεγάλο βαθμό τα επικοινωνιακά παιχνίδια της Χρυσής Αυγής.

Είναι γνωστό ότι οι νεοναζί ουρλιάζουν όλοι μέρα ότι είναι αποκλεισμένοι από τα «τσοντοκάναλα» αλλά όταν αυτά τους καλούν, αυτοί είτε δεν πάνε είτε συχνά απαιτούν να είναι μόνοι τους στα πάνελ. Το ίδιο συμβαίνει και τώρα. Για παράδειγμα, ο ΣΥΡΙΖΑ αρνείται να πάει στη ΔΤ αλλά ο Τσίπρας βγαίνει και λέει ότι αυτή είναι «φερέφωνο της κυβέρνησης». Μα όταν οι ίδιοι επιλέγουν να μην εκπροσωπούνται στις διάφορες συζητήσεις, πώς να μην μονοπωλούν μετά την ειδησεογραφία οι κυβερνητικές εξελίξεις;

Αφού θέλουν να υποστηρίξουν τους εργαζομένους της παλιάς ΕΡΤ και τον τρόπο λειτουργία της, γιατί δεν πάνε στα πάνελ της Δημόσιας Τηλεόρασης να δηλώσουν έντιμα και θαρραλέα τις διαφωνίες τους; Γιατί φυγομαχούν; Μήπως ήρθε η ώρα να απαλλαγούμε από τη δικτατορία του εύκολου που μαστίζει διαχρονικά όλα τα αντιπολιτευόμενα κόμματα σε αυτή τη χώρα;