Σαρώνει σε αποδοχή η Ρωσία στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, της Χρυσής Αυγής και του Καμμένου

5.9.13

Δημοσιεύσαμε χθες (εδώ) ένα ενδιαφέρον εύρημα πρόσφατης δημοσκόπησης της Μetron Analysis για τις χώρες που αξιολογούν οι πολίτες ως πιο σημαντικές για την εθνική οικονομία. Στο site της εταιρείας, υπάρχει μια καρτέλα που αναλύει τις απαντήσεις ανά κομματική προτίμηση:


Στο ακροατήριο του ΣΥΡΙΖΑ, η Ρωσία καταφέρνει να είναι...



...πιο δημοφιλής κι από ότι στο ακροατήριο της Χρυσής Αυγής ενώ πρωταθλητής στη συγκεκριμένη κατηγορία αναδεικνύεται ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος επικαλείται εξίσου συχνά τον Πούτιν και τον Θεό.

Δεν θεωρώ ασήμαντο το συγκεκριμένο εύρημα καθώς η προτίμηση στη Ρωσία εκφράζει κυρίως την ελπίδα ότι κάπου αλλού βρίσκεται μια μαγική λύση για τη χώρα, η οποία στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι και «ομόδοξη», κάτι που ενώνει πολιτικά ένα μεγάλο κομμάτι της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης με τη Χρυσή Αυγή και τον Καμμένο.

Εξάλλου, εδώ και χρόνια στην ελληνική κοινωνία έχει επικρατήσει η άποψη ότι όποιος είναι με τις ΗΠΑ είναι «πράκτορας» ενώ όποιος είναι με τη Ρωσία είναι «πατριώτης». Θεωρείται ύποπτο να στηρίζει ένα κόμμα πχ τον Ομπάμα αλλά καθόλου ύποπτο να σκούζει ολημερίς υπέρ του ολιγάρχη Πούτιν. Αχ αυτοί οι χρήσιμοι ηλίθιοι...