Μωραϊτης: Η τροπολογία για τη ΔΤ μπορεί να δημιουργήσει ξανά την ίδια παθογένεια της ΕΡΤ

17.10.13

Mε αρνητική προδιάθεση απέναντι στην τροπολογία που έχει τεθεί προς ψήφιση στη Βουλή για τη Δημόσια Τηλεόραση εμφανίστηκε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θάνος Μωραϊτης.

Συγκεκριμένα ο ίδιος δήλωσε:

Έχουν περάσει τρεις-τέσσερις μήνες από εκείνη την πρωτοφανή κυβερνητική αυθαιρεσία. Εγώ θέλω να θέσω ένα ερώτημα. Είναι κάποιος που δηλώνει ικανοποιημένος από το τι έχει ακολουθήσει μέχρι σήμερα για την περίπτωση της ΕΡΤ; Όχι. Βλέπουμε ακόμη ένα υποτυπώδες πρόγραμμα που δεν τιμά ούτε την ιστορία της ΕΡΤ ούτε τις ανάγκες και τις προσδοκίες των πολιτών. 


Και βέβαια ακόμη και σήμερα δεν υπάρχει ένα χρονοδιάγραμμα συγκεκριμένο, πάνω στο οποίο θα στηριχτεί η επαναλειτουργία του καναλιού. Αντί να συμβούν όλα αυτά, έρχεται μία τροπολογία η οποία φοβάμαι ότι μπορεί να δημιουργήσει ξανά τα προβλήματα και τις παθογένειες που οδήγησαν την ΕΡΤ σε αυτό το αδιέξοδο. Δεν μπορώ να κατανοήσω για ποιο λόγο δίνονται αυτές οι υπεραρμοδιότητες για την πρόσληψη προσωπικού.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Μια καλή σύνοψη του τι ακριβώς συμβαίνει με τη συγκεκριμένη τροπολογία εδώ. Αν δεν κάνω λάθος, η ψήφιση της μετατέθηκε για την προσεχή Τρίτη και μένει να δούμε τελικά ποιοι θα είναι η στάση των βουλευτών της κυβέρνησης απέναντι της.