Το δίκιο του Τζιτζικώστα

27.10.13

Απάντηση στις αντιδράσεις που προκαλεί η αποστολή πρόσκλησης προς τη Χρυσή Αυγή για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου αποπειράθηκε να δώσει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας η οποία σε ανακοίνωση της αναφέρει τα εξής:

«Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο του Υπουργείου Εσωτερικών (ΦΕΚ Β' 1488/6-10-2006), η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι υποχρεωμένη να αποστείλει προσκλήσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου σε όλους τους βουλευτές, όλων των κομμάτων που εκπροσωπούνται στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.



 Από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δεν υπάρχει απολύτως καμία δυνατότητα να εφαρμοστεί κάτι διαφορετικό από αυτό που ορίζει ο νόμος».

Σχόλιο Παραπολιτικής: Προσωπικά, συμφωνώ απόλυτα με τη στάση που επέλεξε να τηρήσει ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Τζιτζικώστας.

Ο νόμος δεν αναγνωρίζει σε έναν αιρετό περιφερειάρχη τη διακριτική ευχέρεια να αξιολογεί το φρόνημα όσων εκ του πρωτοκόλλου πρέπει να προσκληθούν. Η Χρυσή Αυγή είναι κοινοβουλευτικό κόμμα και κανείς δεν μπορεί να την αντιμετωπίσει διαφορετικά, όση απέχθεια κι αν του προκαλεί η νεοναζιστική της ιδεολογία.

Εκτιμώ και στηρίζω με θέρμη τον Γιάννη Μπουτάρη αλλά νομίζω ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση γνωρίζει και ο ίδιος ότι δεν έχει δίκιο στην κριτική του. Εξάλλου, και η δική μας «προοδευτική» δημαγωγία, δημαγωγία είναι...