Άδειασμα Σαμαρά από την Τρόικα: Το 2015 κι εν μέρει ξανά η Ελλάδα στις αγορές

6.11.13


Τον περασμένο Μάιο, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στο πλαίσιο της συνεχούς προπαγάνδας περί success story, δήλωσε ότι η χώρα θα βγει στις αγορές το α' εξάμηνο του 2014.

Παραθέτω ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από το σχετικό ρεπορτάζ της Ημερησίας:

Δύο αισιόδοξες εκτιμήσεις ότι «το Μνημόνιο σε δύο-τρία χρόνια δεν θα υπάρχει πια», αλλά και πως η κυβέρνηση προγραμματίζει να βγει η χώρα στις αγορές το πρώτο εξάμηνο του 2014, έκανε χθες ο Αντ. Σαμαράς, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη καμπή μιας πορείας και δεν έχουμε ακόμα ξεπεράσει τον κίνδυνο.

Χθες, ο επικεφαλής της Οικονομικής Διεύθυνσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Σερβάς Ντερούζ, που συμμετέχει στην Τρόικα, κατά τη διάρκεια δημόσιας ακρόασης που διεξήχθη σήμερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δήλωσε ότι η Ελλάδα θα βγει στις αγορές το 2015 και μάλιστα «εν μέρει».



Παραθέτω ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από το σχετικό ρεπορτάζ της Ημερησίας:

Ωστόσο, παρά την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στις διασωθείσες χώρες και τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις, ο Σ. Ντερούζ τόνισε ότι είναι δύσκολο να κάνει κανείς ασφαλείς οικονομικές προβλέψεις, αυτήν την περίοδο, λόγω της υψηλής αβεβαιότητας που ακόμα υπάρχει στις αγορές.

Ειδικότερα, για την Ελλάδα, ο Σ. Ντερούζ υπογράμμισε την τεράστια δημοσιονομική προσπάθεια που έχει γίνει από το 2009 και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να επιστρέψει, εν μέρει, στις αγορές από το 2015 και μετά.

Σας θυμίζω ότι άποψη της Παραπολιτικής για την εμπλοκή της κυβέρνησης με την Τρόικα είναι αυτή εδώ κι έχει να κάνει με την προσωπική αναξιοπιστία του Αντώνη Σαμαρά.