Antinews: Έχει προσαρτηθεί στο άρμα του Σαμαρά το ΠΑΣΟΚ, δεξιό κόμμα πια η Χρυσή Αυγή

6.11.13



Είναι γνωστό από τα χρόνια που ο Αντώνης Σαμαράς ήταν στην Αντιπολίτευση ότι το Antinews.gr είναι το site εκείνο που απηχεί τις απόψεις του περιβάλλοντος του και των συνεργατών του που τον συνοδεύουν ήδη από την εποχή της Πολιτικής Άνοιξης.

Κατά συνέπεια, νομίζω ότι έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δείτε πως περιγράφει σε σημερινό του άρθρο το συγκεκριμένο site τις πολιτικές διεργασίες:

Δύο πολύ σημαντικές ανατροπές είδαμε να συμβαίνουν μέσα σε λίγες ημέρες σε πολιτικό επίπεδο. Από τη μια είδαμε και διαβάσαμε ότι ο Αλέξης Τσίπρας προσχώρησε (ή τουλάχιστον έτσι δείχνει) στη λογική και τον ρεαλισμό. Ξεχνώντας όλα τα επαναστατικά τσιτάτα για το μνημόνιο, την Ευρωπαϊκή Ένωση, την κατάργηση των πάντων και γιατί όχι, την πιθανή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ αν επέλθει σύγκρουση με την τρόικα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε… κεντροδεξιά στροφή. Μπορεί να έδωσε διαπιστευτήρια στο «στόμα του καπιταλισμού», μπορεί να συνεχίζει τη διγλωσσία που τον χαρακτηρίζει (άλλα στην Ελλάδα για εσωτερική κατανάλωση κι άλλα στο εξωτερικό για να φτιάξει το προφίλ του). Μπορεί, επιτέλους να ωρίμασε και να κατάλαβε ότι η μηχανή που κόβει χρήμα μετακόμισε σε άλλον πλανήτη. Μπορεί τέλος να «είδε» κάπου στην Κουμουνδούρου τον αποθανόντα Ούγκο Τσάβες και να τους είπε ότι… «η επανάσταση αποδείχθηκε ένα όνειρο, μια βολεμένη κι ευφυής δικαιολογία».

Σημασία έχει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει μια τεράστια κωλοτούμπα και ανατρέπει όλο το πρόγραμμά του.

Από την άλλη, είδαμε τα εναπομείναντα έξω από τη φυλακή στελέχη της Χρυσής Αυγής, να ντύνονται… παπαδοπαίδια. Πέρα από κάτι ψευτοτσαμπουκάδες του Παναγιώταρου και κάτι ανοησίες του βουλευτή Μίχου περί δημοκρατίας, παρατηρούμε μια τεράστια στροφή της οργάνωσης. Ακόμη και μετά τη δολοφονία των δύο μελών της βλέπουμε με πόση αυτοσυγκράτηση μιλούν και κινούνται. Θα έλεγες ότι ξαφνικά έγιναν… άγιοι άνθρωποι. Ο δε Ηλίας Κασιδιάρης μοιάζει τόσο καλός, πράος και φιλικός με τους πάντες, που αν είχα… κόρη θα του ζητούσα να την παντρευτεί.

Αποκήρυξε τους ναζί, αποδοκίμασε τις επιθέσεις στους μετανάστες, δε λέει κουβέντα για τους δημοσιογράφους και στη συνέντευξή του στο Star παραλίγο να προκαλέσει τα… δάκρυα συμπάθειας του κόσμου. Αλλά και όλη η Χρυσή Αυγή έχει κάνει μια τεράστια κωλοτούμπα και μοιάζει περισσότερο με δεξιό κόμμα παρά με τα θρασίμια και τα αγρίμια που όλοι γνωρίσαμε.

Υπάρχουν κι άλλες μεταλλάξεις. Η ΔΗΜΑΡ, μέχρι πρότινος κυβερνητικός εταίρος, τώρα τσακώνεται αν θα κάνει αριστερή στροφή προς τον ΣΥΡΙΖΑ ή θα πάει με τους κεντρώους.

Το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου, έχει ξεχάσει τον σοσιαλισμό και έχει ξεκάθαρα προσαρτηθεί στο άρμα της Νέας Δημοκρατίας. Τεράστια μετάλλαξη.