Η Αστυνομία θα δώσει την τελική λύση σε ΕΚΠΑ-ΕΜΠ κατά τον Αρβανιτόπουλο

15.11.13

Τελεσίγραφο από τον υπουργό Παιδείας μέσω του realfm 97,8 και της εκπομπής του Νίκου Χατζηνικολάου προς τους διοικητικούς υπάλληλους των ΑΕΙ. «Αυτή τη στιγμή οι διοικητικοί υπάλληλοι κάνουν μία απεργία η οποία έχει κηρυχθεί παράνομη από το Πρωτοδικείο Αθηνών, βγήκε και το ΣτΕ το οποίο απέρριψε την προσφυγή τους και αυτή τη στιγμή οι διοικητικοί υπάλληλοι δεν έχουν το δικαίωμα να καταπατούν τα δικαιώματα μεγάλης πλειοψηφίας φοιτητών και ελληνικών οικογενειών», είπε ο κ. Αρβανιτόπουλος.

Και πρόσθεσε: «Συνεπώς λοιπόν οι καθηγητές και οι φοιτητές θα πάνε τη Δευτέρα στα μαθήματά τους κι αν παρεμποδιστεί η είσοδος από τον οποιονδήποτε το έργο το έχει η Αστυνομία διότι αυτή τη στιγμή βάσει του νόμου αν συμβαίνουν παραβατικές πράξεις ακόμα και μέσα στα πανεπιστήμια δεν μπορεί να συμβεί τίποτε άλλο από αυτό που συμβαίνει σε όλη την επικράτεια, δηλαδή τήρηση του νόμου. Πρέπει λοιπόν όλοι να καταλάβουν και οι διοικητικοί υπάλληλοι ότι υπάρχουν τρόποι να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους, αλλά όχι καταπατώντας τα δικαιώματα κάποιων άλλων». Στην ερώτηση αν όποιος παρεμποδίσει την πρόσβαση στις αίθουσες διδασκαλίας θα συλλαμβάνεται ο υπουργός Παιδείας ήταν κατηγορηματικός απαντώντας: «Βεβαίως».

Πηγή: Real.gr

Σχόλιο Παραπολιτικής: Είτε κάποιος συμφωνεί είτε διαφωνεί με τα αιτήματα των απεργών κι αντίστοιχα με τους χειρισμούς του υπουργείου Παιδείας, τίθεται πλέον ένα σοβαρό ζήτημα νομιμότητας των κινητοποιήσεων. Πράγματι, η Αστυνομία είναι εκείνη που διαθέτει το θεσμικό ρόλο τήρησης του νόμου, ακόμα κι αν για την επίτευξη της απαιτούνται προσαγωγές ή και συλλήψεις.

Υπάρχει όμως και η πολιτική διάσταση του θέματος. Δεν μπορεί να μην γνωρίζει ο κ. Αρβανιτόπουλος ότι απειλώντας με αστυνομική παρέμβαση στο ΕΚΠΑ και στο ΕΜΠ, συσπειρώνει ακόμα περισσότερο τους απεργούς και τους υποστηρικτές τους.

Δεν μπορεί να μην γνωρίζει ο κ. Αρβανιτόπουλος ότι τους παρέχει ένα έξτρα κίνητρο άμεσης κινητοποίησης, την επομένη μιας πιθανότατα μαζικής διαδήλωσης της Κυριακής λόγω του εορτασμού του Πολυτεχνείου.

Προσωπικά, πιστεύω ότι με το σημερινό ύφος της παρέμβασης Αρβανιτόπουλου, οι πιθανότητες να ανοίξουν τα δυο ιδρύματα την Τρίτη είναι λιγότερες από πριν. Εξάλλου, όλοι γνωρίζουμε πόσο προβληματική θα είναι μια πιθανή αστυνομική παρέμβαση στους συγκεκριμένους χώρους.