Ορθώς και με μεγάλη καθυστέρηση εκκενώθηκε το Ραδιομέγαρο

7.11.13


Τον περασμένο Ιούνιο, με πρωτοβουλία της Νέας Δημοκρατίας, δηλαδή μόνο ενός εκ των τριών κομμάτων που συμμετείχαν τότε στην κυβέρνηση, η ΕΡΤ έκλεισε ή μάλλον διαλύθηκε μέσα σε ένα απόγευμα.

Κατά την προσωπικά μου γνώμη, η ΕΡΤ έκλεισε με τρόπο παράνομο, πολιτικά πραξικοπηματικό και η ρητορική συκοφάντησης των υπαλλήλων της από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και διάφορους άλλους τύπους όπως ο Σίμος Κεδίκογλου ήταν πραγματικά χυδαία.

Παρ' όλα αυτά, μια παρανομία δεν θεραπεύεται με μια άλλη παρανομία. Τον περασμένο Ιούνιο, τους εργαζόμενους της ΕΡΤ στήριξε πλήθος κόσμου και πολιτικών κομμάτων μέχρι που κάποια στιγμή τα πράγματα άρχισαν να μπαίνουν σε μια σειρά, με την προσωρινή λειτουργία της ΕΔΤ και τις ανακοινώσεις σχετικά με τη ΝΕΡΙΤ.

Όπως συχνά συμβαίνει στην Ελλάδα, στο Ραδιομέγαρο χάθηκε εντελώς το μέτρο κι αυτό κατέληξε να εκπροσωπεί συγκεκριμένους εργαζομένους, συγκεκριμένων πολιτικών πεποιθήσεων και να παραμένει σε κατάληψη για σχεδόν 5 μήνες.

Σήμερα, με εντολή εισαγγελέα, η Αστυνομία εκκένωσε τον χώρο με σκοπό να τον παραδώσει ξανά στο ελληνικό Δημόσιο, το νόμιμο ιδιοκτήτη του. Νομίζω ότι η πράξη αυτή έπρεπε να γίνει εδώ και πάρα πολύ καιρό.

Σε μια συντεταγμένη Δημοκρατία, δεν μπορούν μειοψηφίες να ελέγχουν για 5 μήνες τις εγκαταστάσεις της δημόσιας τηλεόρασης. Θα μου πείτε ότι σε μια συντεταγμένη Δημοκρατία, η ΕΡΤ δεν θα έκλεινε ποτέ έτσι και δεν θα βλέπαμε μαύρο στις οθόνες μας. Συμφωνώ αλλά τα λάθη δεν διορθώνονται με άλλα λάθη.

Όσο για την κυβέρνηση που πανηγυρίζει για τη συγκεκριμένη ενέργεια, να τους θυμίσω ότι οι «τολμηροί μεταρρυθμιστές» δεν ανέχονται για τόσο καιρό μια τέτοια κατάληψη, να τους θυμίσω ότι εδώ και καιρό με δική τους ευθύνη, οι Έλληνες πολίτες δεν έχουν πρόσβαση σε μια κανονική δημόσια τηλεόραση.