ΣΔΟΕ: Μη δήλωση εισοδήματος 3 εκ. ευρώ από το ζεύγος Παπαντωνίου

7.11.13

Φοροδιαφυγή σε βαθμό πλημμελήματος προκύπτει από τον έλεγχο του ΣΔΟΕ για τα εισοδήματα του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου, ενώ για την σύζυγό του προκύπτει φοροδιαφυγή σε βαθμό κακουργήματος αλλά και πλημμελήματος.

Σύμφωνα με το πόρισμα του ΣΔΟΕ, που ήλεγξαν οι αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές, ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του Ρούλα Κουράκου φέρεται να απέκρυψαν και να μην δήλωσαν στις φορολογικές Αρχές εισοδήματα που φτάνουν στο πόσο των 3 εκατομμυρίων ευρώ από το 2000 έως και σήμερα.


Ωστόσο, οι εισαγγελικές Αρχές δεν ασκούν ποινικές διώξεις κατά του Γιάννου Παπαντωνίου και της συζύγου του, αλλά, όπως προβλέπει η φορολογική νομοθεσία, θα αποστείλουν το σχετικό φάκελο της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί στην αρμόδια ΔΟΥ Κηφισιάς, η οποία θα βεβαιώσει τους φόρους και θα καλέσει τους ενδιαφερόμενους να τακτοποιήσουν την οφειλή τους.

Πηγή: ΣΚΑΙ  

Σχόλιο Παραπολιτικής: Έχουμε πέσει όλοι από τα σύννεφα. Δεν είχε δώσει ποτέ δικαιώματα ο Γιάννος. Όλοι στη γειτονιά λέγαμε ότι είναι «το καλύτερο παιδί».