Σόιμπλε: Η Ελλάδα έχει μεγαλύτερα προβλήματα από άλλες χώρες αλλά δεν θα γίνει κούρεμα

18.11.13


Το ενδεχόμενο ενός νέου κουρέματος του ελληνικού χρέους αποκλείει εκ νέου ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. «Κάναμε ένα κούρεμα στα τέλη του 2011 - αρχές 2012 και αυτό φτάνει», επισημαίνει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Μιλώντας στην εφημερίδα Bild, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υπογραμμίζει:

«Η Ελλάδα έχει μεγαλύτερα προβλήματα από ό,τι οι άλλες χώρες της κρίσης και για τον λόγο αυτό θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο μέχρι να σταθεί στα δικά της πόδια.

Με αυτό το δεδομένο είπαμε κατά την έγκριση του τρέχοντος προγράμματος και το επαναλάβαμε πριν από τις εκλογές ότι στα μέσα του 2014 θα δούμε εάν θα πρέπει να στηρίξουμε εκ νέου την Ελλάδα, μετά την εκπνοή του παρόντος προγράμματος, στο τέλος του 2014, εφόσον έχει εκτελέσει τις υποχρεώσεις της. Πρόκειται για ένα πολύ μικρότερο ποσό από αυτό που έχουμε δώσει στο πλαίσιο του παρόντος προγράμματος. Και δεν θα πρόκειται για κούρεμα του χρέους. Κάναμε ένα κούρεμα στα τέλη του 2011 - αρχές 2012 και αυτό φτάνει».

Πηγή: Deutsche Welle

Σχόλιο Παραπολιτικής: Νομίζω ότι περισσότερα βλάπτει τη χώρα η δημόσια παραδοχή του Σόιμπλε για το ότι η Ελλάδα αποτελεί ειδική περίπτωση παρά το η δέσμευση ότι δεν θα γίνει νέο κούρεμα του χρέους.