Στη διάθεση του Πελεγρίνη οι παραιτήσεις των μελών της Συγκλήτου του ΕΚΠΑ

18.11.13

Στη διάθεση του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών βρίσκονται οι παραιτήσεις των μελών τη συγκλήτου του Ιδρύματος. Το διοικητικό όργανο του Πανεπιστημίου ζητάει συνάντηση με τον πρωθυπουργό για να δοθεί λύση στο αδιέξοδο της αναστολής λειτουργίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.


Μετά τη συνεδρίαση της συγκλήτου ο Θ. Πελεγρίνης δήλωσε ότι: «Η σύγκλητος και το Πανεπιστήμιο στο σύνολό του θέλουν να ξεκινήσει άμεσα το διδακτικό έργο υπό ομαλές συνθήκες». Χαρακτήρισε λανθασμένη την απόφαση του υπουργείου Παιδείας για αστυνομική επέμβαση στα Πανεπιστήμια ενώ κατήγγειλε την δημοσιοποίηση των πινάκων του ΑΣΕΠ υποστηρίζοντας ότι θρίθουν λαθών.

«Είναι ευθύνη του υπουργείου να λειτουργήσει ομαλά το Ιδρυμα» ανέφερε χαρακτηριστικά. Παράλληλα επιβεβαίωσε δημοσιογραφικές πληροφορίες που τον έφεραν να έχει καταθέσει αγωγή κατά του συμβουλίου του Ιδρύματος υποστηρίζοντας ότι με την πρόσφατη ανακοίνωσή του, το συμβούλιο συκοφάντησε τον πρύτανη με αιτιάσεις ανυπόστατες.

Πηγή: Real.gr

Σχόλιο Παραπολιτικής: Θυμίζω ότι νωρίτερα σήμερα ανακοινώθηκε η παράταση της απεργίας των διοικητικών υπαλλήλων σε ΕΚΠΑ και ΕΜΠ. Το αδιέξοδο, του αδιεξόδου, ω αδιέξοδο!