Aποφάσισαν να συνεχίσουν την απεργία οι διοικητικοί υπάλληλοι σε ΕΚΠΑ, ΕΜΠ- Φόβοι για ένταση

18.11.13

Την απόφαση να συνεχίσουν την απεργία τους μέχρι και την Παρασκευή έλαβαν οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Εθνικού Μετσόβιο Πολυτεχνείου, υπό τη μορφή δυο συνεχόμενων 48ωρων απεργιών.

Το παράδοξο είναι ότι για αύριο Τρίτη, έχει ανακοινωθεί από τους καθηγητές η έναρξη μαθημάτων σε τμήματα σχολών που πλήττονται από την απεργία, τα οποία και δεν θα μπορέσουν τελικά να διεξαχθούν, παρά την πιθανή προσέλευση φοιτητών έξω από τα κλειστά κτίρια.


Θυμίζω ότι πριν από τρεις μέρες, ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος δήλωσε ότι θα συλλαμβάνεται όποιος παρεμποδίζει τη διεξαγωγή μαθημάτων και μένει να δούμε αν θα πάρει την απόφαση να στείλει τα ΜΑΤ στα δυο ιδρύματα, μια απόφαση με τεράστιο πολιτικό κόστος τόσο για τον ίδιο όσο και για την κυβέρνηση.

Την ίδια ώρα, σε εκπαιδευτικά site αναφέρεται ότι το υπουργείο προωθεί ρύθμιση για τους επί πτυχίω φοιτητές σε περίπτωση που χαθεί το εξάμηνο, κάτι που ενδεχομένως να δείχνει ότι σιγά-σιγά ένα τέτοιο ενδεχόμενο μοιάζει πιο πιθανό από ποτέ.

Βρισκόμαστε σταθερά απέναντι σε ένα πρωτοφανές αδιέξοδο το οποίο έχει καθηλώσει εδώ και περίπου 2,5 μήνες δυο από τα πιο σημαντικά ιδρύματα της χώρας, καταστρέφοντας την καθημερινότητα και τον σχεδιασμό δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων.

Ποιο μπορεί να είναι το τέλος;