Υψηλοί τόνοι από τον Ντάισελμπλουμ κατά της Ελλάδας: Εξαντλείται η υπομονή μας

21.11.13

Την ανάγκη να σημειωθεί επειγόντως πρόοδος στην προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών, αλλά και στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, επισήμανε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

«Η διαδικασία αξιολόγησης θα πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα. Πολλοί υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης έχουν αρχίσει να χάνουν την υπομονή τους» δήλωσε. Παραδέχτηκε ότι έχουν γίνει σημαντικές προσπάθειες, αλλά επισήμανε την ανάγκη «νέων θυσιών από τους Έλληνες».

Πάντως, επανέλαβε ότι η Ευρώπη θα παράσχει στην Αθήνα νέα βοήθεια μετά την λήξη του τρέχοντος προγράμματος.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερωτήσεις της εφημερίδας Τα Νέα, στο τέλος ομιλίας του, ο πρόεδρος του Eurogroup -σε άλλο μήκος κύματος από το Βερολίνο, τουλάχιστο σε επίπεδο διατυπώσεων- τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να υλοποιήσει «επειγόντως» τις δεσμεύσεις της και να προωθήσει άμεσα τις απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές, τις οποίες θεωρεί μονόδρομο προκειμένου να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της και να προσελκύσει επενδύσεις.

Πηγή: In.gr

Σχόλιο Παραπολιτικής: Πρόκειται πιθανότατα για την πιο σκληρή δήλωση κατά της Ελλάδας, από το 2011 και μετά. Όλα αυτά στη χώρα του «success story» και των ΜΜΕ που υμνούν όλη μέρα την κυβέρνηση και τα βάζουν με την «κακή» Τρόικα.