Αυτοκριτική Ανδρουλάκη(;): Η Κεντροαριστερά δεν μπορεί να εκκολάπτεται στον κομματικό σωλήνα

22.12.13

Παραθέτω ένα απόσπασμα από τη σημερινή τοποθέτηση του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του κόμματος:

Σήμερα ο δημοκρατικός και προοδευτικός χώρος χρειάζεται μια ευρύτερη δημοκρατική συμμαχία χωρίς ηγεμονισμούς από το ΠΑΣΟΚ αλλά και σεβασμό απέναντι στο ΠΑΣΟΚ. 

Να φτιάξουμε μια μαζική πρωτοβουλία από τα κάτω. Χωρίς να απουσιάζει το παραταξιακό βάθος και το κινηματικό εύρος. Γι’ αυτό είναι κρίσιμο η Κεντροαριστερά να γίνει υπόθεση της κοινωνίας και όχι των ελίτ. 

Το εγχείρημα της Κεντροαριστεράς δεν μπορεί να εκκολάπτεται ούτε στον κομματικό σωλήνα αλλά ούτε και στον δοκιμαστικό σωλήνα διαβουλεύσεων κορυφής. Το εγχείρημα της Κεντροαριστεράς πρέπει να πυροδοτείται από την ίδια την κοινωνία των προοδευτικών πολιτών. 

Σχόλιο Παραπολιτικής: Χωρίς ίχνος ειρωνείας, προσωπικά συμφωνώ απόλυτα με τη συγκεκριμένη αποστροφή του κ. Ανδρουλάκη κι αντίστοιχα δεν βρήκαν καθόλου κακή τη συνολική τοποθέτηση του.

Μόνο που δυστυχώς και ο ίδιος αποτελεί το κατεξοχήν παράδειγμα προϊόντος του κομματικού σωλήνα, όπως κι αρκετοί από αυτούς που έτρεξαν να παρευρεθούν στο Ακροπόλ, μπας κι από εκεί προκύψει τίποτα καλό που θα μπορούσε να τους διατηρήσει στα πράγματα.

Δυστυχώς λοιπόν, αν και δεν αποτελεί πάντοτε ασφαλές κριτήριο, το «ποιος το λέει» συκοφαντεί συχνά το «τι λέει».

14 σχόλια:

 1. Για τους τραμπούκους που για αλλη μια φορά απαξίωσαν το ΠΑΣΟΚ δεν θα κάνεις κουβέντα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Σεα αντιθεση με τον Γιώργο Παπανδρέου και τους κηπουρούς που αναδείχθηκαν απο κάτω και τους κοινωνικούς τους αγώνες....
  Οι "Παπανδρεϊκοί" πήγαν το ΠΑΣΟΚ απο το 48% στο 12% και τώρα έβαλαν πλώρη να το πάνει στο....0,12%...!
  ΕΥΓΕ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. 5.43 Ενώ εσείς οι Βενιζελικοι εεεεεεεεεεεεε?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. αντε να ερθουν οι ευρωεκλογες να τελειωνουμε με το αποκομμα του μπενι και μετα να βλεπω τους βοσκους του μπενι να ψαχνουν για πραγματικη δουλεια και τι στον κοσμο..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. @ 5.43 Μπορείς να μας πεις με ποιόν τρόπο οι Παπανδρεικοί πήγαν το ΠΑΣΟΚ στο 12%?
  Ξέχασες το "πραξικόπημα" του μεγάλου "Ιστορικού Ηγέτη" ΒΒ (όπως ο ίδιος σήμερα σχεδόν αυτοαποκαλέστηκε) τον Νοέμβριο του 2011?
  Πόσο έδειχναν το ΠΑΣΟΚ οι δημοσκοπήσεις πριν απ αυτό και πόσο αμέσως μετά?

  Στράτος Κ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Δεν πας να βγάλεις κανα σίδερο σε καμιά πλάκα, φοιτητοπατέρα, που δεν ξέρεις ούτε τη ροπή της αμφιέρειστης;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. χαχαχα Είναι αυτός ο τύπος πολιτικός μηχανικός?? Ένα παλαιό καλό τραγούδι λέει "είναι κακό στην άμμο να χτίζεις παλάτια.."

   Διαγραφή
  2. @ Ανώνυμος 22/12/2013 7.12 μ.μ.

   Το σχόλιό σου διάνα . Γιατί ο τύπος δεν είναι ούτε μηχανικός, ούτε πολιτικός. Είναι τεχνοκράτης .
   Εγώ προτείνω , κάτι από γιαπί μεριά .
   " Ανδρουλάκι , άντε ξεκαλούπωνε, να φεύγεις " .

   Θ.Τ.


   Θ.Τ.

   Διαγραφή
 7. Δε θα το έλεγα αυτοκριτική παραπολιτικέ, αλλά μάλλον αυτοσαρκασμό! Χαχαχα... Ρε μήπως ο Βενιζέλος αυτόν εννοούσε με τα "τσογλάνια"?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. @@@@@@@@@@@@@@@@
  5:43 Ο Παπανδρέου για την επιλογή του με το μνημόνιο κρίθηκε τον Οκτώβριο του 2010 στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές γιατί για πρώτη φορά το ΠΑΣΟΚ κέρδισε τις εκλογές σε ολόκληρη την Ελλάδα αλλά και στους δύο μεγάλους δήμους Αθήνα και Θεσσαλονίκη .
  Ο λαός επιβράβευσε την πολιτική του και μέχρι το καλοκαίρι του 2011 προηγούνταν στις δημοσκοπίσεις . Μόλις ανέλαβε ο Βενιζέλος το ΠΑΣΟΚ το πήρε η κατηφόρα .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Είναι 22/12/2013 22.04

  Στα μπλογκ είναι τουλάχιστον σε ρεπορτάζ οι λόγοι περίπου όλων των ομιλητών.
  Στο site του ΠΑΣΟΚ ( αυτού του ΠΑΣΟΚ ) υπάρχει μόνο το πληρες κείμενο γιά ΒΒ και Ανδρουλάκη. από ώρες και τίποτε άλλο "σημερινό" .

  Αχ αυτός ο ΓΑΠ ήταν αυταρχικός . . .

  Θ.Τ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Επειδή εγώ δεν ξέρω καλά Ελληνικά, αυτό το "παραταξιακό βάθος" και το "κινηματικό εύρος", τα κατάλαβε ο Ανδρουλάκης ή άλλοι του τα γράψανε;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. @ Ανώνυμος 22/12/2013 10.29 μ.μ.

   Μάλλον κανένας Βέλτσος από τα κεντρικά

   Είπαμε δεν είναι τα ΔΟΛια του ΒΒ, αλλά ο ΒΒ των ΔΟΛίων .

   Θ.Τ.

   Διαγραφή
 11. Ο 5:43 μ.μ. προφανώς βρίσκετε σε παράκρουση. Οι "Παπανδρεϊκοί κηπουροί" όντως πήγαν το ΠΑΣΟΚ στο 44% όμως στη συνέχεια ήρθαν οι ΔΟΛιοι μαϊντανοί και το απαξίωσαν στο λαό μας. Έτσι, χωρίς πρόγραμμα, χωρίς στόχους. Τώρα ζητούν και τα ρέστα οι άθλιοι!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή