Διαψεύδοντας το ΒΗΜΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ διαψεύδει το ότι έχει αρχίσει να σοβαρεύεται;

22.12.13


Για «κρυφό φλερτ» του ΣΥΡΙΖΑ με την Ευρώπη κάνει λόγο σήμερα στο πρωτοσέλιδο του το ΒΗΜΑ της Κυριακής, αναγκάζοντας το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα να βγάλει σχετική ανακοίνωση διάψευσης.

Παραθέτω ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από το σχετικό ρεπορτάζ του Άγγελου Κωβαίου:

Νέα δεδομένα για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρό του διαμορφώνει η πορεία προς τις ευρωεκλογές του Μαΐου. Η υποψηφιότητα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την προεδρία της Κομισιόν δημιουργεί, ούτως ή άλλως, νέο περιβάλλον επικοινωνίας με τους ευρωπαίους αξιωματούχους· μέχρι στιγμής όμως ελάχιστοι γνωρίζουν τι συζητεί ο κ. Τσίπρας πίσω από τις κλειστές πόρτες των γραφείων στις Βρυξέλλες και στην Αθήνα, κατά τις συναντήσεις του με πολιτικά και οικονομικά στελέχη...

«Δεν ξέρω ποιος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχει μια μερίδα ακραίων στοιχείων, όμως μιλούμε και με πρόσωπα που θα μπορούσαν να συμμετέχουν σε οποιοδήποτε σοσιαλδημοκρατικό κόμμα της Ευρώπης» ανέφερε σε κλειστή συνάντηση γερμανική διπλωματική πηγή στην Αθήνα, επιβεβαιώνοντας έτσι το ενδιαφέρον του Βερολίνου για τη σταδιακή πολιτική «μετάλλαξη» του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.



Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

Το σημερινό ρεπορτάζ του πρωτοσέλιδου δημοσιεύματος της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ, θέτει υποψηφιότητα για βραβείο μυθοπλασίας.

Όταν η πραγματικότητα δε βοηθά να βγει η εικόνα του ΣYΡΙΖΑ που άλλα λέει κι άλλα κάνει, τόσο το χειρότερο για τη πραγματικότητα: τότε, επιστρατεύεται η φαντασία στην υπηρεσία της δημοσιογραφίας. Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη...

Aν διαβάσετε προσεκτικά την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, θα διαπιστώσετε ότι δεν διαψεύδει τίποτα το συγκεκριμένο και αναφέρεται γενικά κι αόριστα σε «μυθοπλασία». Όταν τα διαψεύδεις όλα, συνήθως δεν διαψεύδεις τίποτα.

Πράγματι, ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και καιρό προσπαθεί να αποκαταστήσει τη σχέση του με τους Ευρωπαίους συνομιλητές της χώρας κι αυτό μόνο καλό είναι και για το ίδιο το κόμμα όσο και για τη χώρα.

Επίσης, εδώ και λίγο καιρό, οι Ευρωπαίοι συνομιλητές της χώρας παίρνουν από μόνοι τους την πρωτοβουλία να μιλήσουν με τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί κουράστηκαν να ακούν τον Αντώνη Σαμαρά να τους λέει ότι μπορεί να μην τα καταφέρνει και τόσο καλά αλλά «διαφορετικά έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ».

Αυτό που δεν κατάλαβαν σήμερα στην Κουμουνδούρου είναι ότι το ΒΗΜΑ τους έκανε ένα μεγάλο δώρο με το συγκεκριμένο πρωτοσέλιδο κι ότι αργά ή γρήγορα θα χρειαστεί να προσαρμοστούν σε μια νέα πραγματικότητα στην οποία τα παραδοσιακά ΜΜΕ θα στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας πρώτα σκοτώσει τα προηγούμενα άλογα αφού γέρασαν, δηλαδή τη Νέα Δημοκρατία.

Το Star Channel έκανε ήδη την αρχή. Θα ακολουθήσουν κι άλλοι. Θυμηθείτε μόνο τι έγραφε ήδη από την περασμένη Κυριακή εδώ ο Σταύρος Ψυχάρης.