Με το που βγήκε από το Μνημόνιο η Ιρλανδία, μας...πλήρωσε!

19.12.13

«Μπόνους» 126 εκατ. ευρώ, για τη μείωση του δημοσίου χρέους, συνεπάγεται για την Ελλάδα η έξοδος της Ιρλανδίας από το καθεστώς μνημονίου.

Σύμφωνα με την ιρλανδική εφημερίδα «Irish Examiner» και δημοσίευμά της που φέρει τον τίτλο «Ελληνικό δώρο», στο πλαίσιο έγκρισης του μεσοπρόθεσμου σχεδίου οικονομικής στρατηγικής της Ιρλανδίας, η κυβέρνηση της χώρας συμφώνησε στην πληρωμή 126 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα, μέσα στα επόμενα χρόνια ως μέρος παλαιότερης συμφωνίας, με στόχο τη μείωση του ελληνικού χρέους.

Καθώς τώρα η Ιρλανδία έχει επίσημα εξέλθει του προγράμματος διάσωσης και είναι και πάλι ένα κανονικό μέλος της Ευρωζώνης, οφείλει να συμμορφωθεί με τη συμφωνία διάσωσης της Ελλάδας, αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα.

Ως μέρος του σχεδίου δανεισμού, τα κεφάλαια θα προέλθουν από την Κεντρική Τράπεζα της Ιρλανδίας και θα δοθούν σταδιακά στην Ελλάδα από το επόμενο έτος και μέχρι το 2025, όπως ανέφερε κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Το μέτρο ουσιαστικά σημαίνει πως τα κέρδη από τις αποδόσεις ομολόγων θα επιστραφούν στην Ελλάδα.

Πηγή: ΣΚΑΙ 

Σχόλιο Παραπολιτικής: Και κάπως έτσι, δεν έχει μείνει ούτε γάτα στην Ευρώπη που να μην έχει συνεισφέρει κάτι στη μείωση του ελληνικού χρέους. Πληρώνουν οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι στην υγεία των Λιάπηδων...