Γεμίσαμε ψευτο-Καποδίστριες και οι Μαυρομιχάληδες ακόμα σπάνε χέρια εφοριακών

30.12.13


Παρακολουθώντας εδώ κι αρκετά χρόνια πια τα ελληνικά ΜΜΕ και τον τρόπο που καλύπτουν την επικαιρότητα, έχω διαπιστώσει ότι ένα βασικό λάθος που κάνουν είναι ότι ιεραρχούν με τρόπο απόλυτα στρεβλό τις ειδήσεις, αν και πολύ φοβάμαι ότι το κάνουν συνειδητά, έχοντας προσαρμοστεί σε «αυτά που θέλει ο κόσμος».

Για παράδειγμα, διαβάζοντας σήμερα την ηλεκτρονική έκδοση του ΒΗΜΑτος, ανακάλυψα δυο πολύ σημαντικά ειδήσεις στην παραπολιτική στήλη «ΒΗΜΑτοδότης», δυο ειδήσεις που νομίζω ότι στην επικαιρότητα οποιασδήποτε άλλης δυτικής κοινωνίας θα ήταν πρώτο θέμα στα δελτία ειδήσεων.

Τις παραθέτω:

Παραμονές Χριστουγέννων ελεγκτές επιχείρησαν να διεξαγάγουν έλεγχο σε νυχτερινό κέντρο στο Μέτσοβο. Εκεί στην αρχή οι υπεύθυνοι του νυχτερινού κέντρου δεν ήθελαν να συνεργαστούν με τους ελεγκτές. Εν συνεχεία τούς απείλησαν, ζητώντας τους να «ξεκουμπιστούν από το κέντρο». Και όταν οι ελεγκτές επέμειναν στον έλεγχο, τότε δύο-τρεις μπράβοι («φουσκωτοί») του νυχτερινού κέντρου... συνέλαβαν τους ελεγκτές, τους ακινητοποίησαν με κεφαλοκλείδωμα και τους έσπασαν τα χέρια για να μη γράφουν παραβάσεις.

(...)

Αλλά δεν είναι μόνον οι ελεγκτές του υπουργείου Οικονομικών που δέχονται επιθέσεις. Είναι και οι ελεγκτές του υπουργείου Εργασίας που κυνηγούν την ανασφάλιστη εργασία. Τις προάλλες ένα συνεργείο του ΙΚΑ βρισκόταν στη Σίφνο για έλεγχο σε χώρους εργασίας όπου υπήρχαν πληροφορίες ότι εργάζονταν άτομα προσφέροντας «μαύρη» εργασία. Την ώρα που οι ελεγκτές του ΙΚΑ ανακάλυπταν δεκάδες ανασφάλιστους, κάποιοι εντόπισαν το αυτοκίνητό τους και του έβαλαν φωτιά με ένα στουπί βενζίνης! 

Διαβάζω και ξαναδιαβάζω για τα δυο παραπάνω περιστατικά και πραγματικά σοκάρομαι με τον ίδιο μου τον εαυτό: πόσο έχουμε συνηθίσει σε όλα αυτά; Πόσο σχεδόν φυσιολογικές μας φαίνονται οι επιδείξεις κωλοπαιδαρισμού; Πόσο δεδομένο θεωρούμε ότι ούτε αυτά τα γεγονότα δεν πρόκειται να καταδικαστούν ομόθυμα από τον πολιτικό κόσμο της χώρας;

Πόσο άσχετοι με την πραγματική οικονομία είναι εκείνοι που επέλεξαν να στηρίξουν επιλεκτικά, μέσω της μείωσης του ΦΠΑ, τον χώρο της εστίασης ο οποίος σπάει κάθε ρεκόρ φοροδιαφυγής, ανασφάλιστης εργασίας και «ανυπακοής» στους νόμους;

Γεμίσαμε υποψήφιους ψευτο-Καποδίστριες που θα τα αλλάξουν «όλα» και κατά τα λοιπά οι Μαυρομιχάληδες είναι πάντα εδώ και κυριαρχούν.

Μελαμψές φυλές
κοντοπόδαρες, 
Σειλινοί του κράτους
που ξερνάει και να `τους, 
τσιφτετέλληνες
με γονείς ληστές
των συντρόφων τους θύτες
για ανμηστία αλήτες
τώρα διοικητές.
Κράτος ασυστόλων
και πεσμένων κώλων
κωλοέλληνες.