Ιστορική απόφαση συμμετοχής των Τουρκοκυπρίων στους εκλογικούς καταλόγους των Ευρωεκλογών

31.1.14


Το Υπουργικό Συμβούλιο της Κύπρου ενέκρινε την Πέμπτη τροποποιητικό νόμο για αυτόματη εγγραφή στον ειδικό εκλογικό κατάλογο όλων των πολιτών της Δημοκρατίας που διαμένουν στα κατεχόμενα.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης ανέφερε ότι το Υπουργικό ενέκρινε τον περί της Εκλογής των Μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Τροποποιητικός) (Αρ. 2) Νόμος του 2014, που σκοπό έχει «την αυτόματη εγγραφή στον ειδικό εκλογικό κατάλογο για εκλογείς όλων των πολιτών της Δημοκρατίας που διαμένουν στις περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας στις οποίες η Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν ασκεί αποτελεσματικό έλεγχο, οι οποίοι έχουν δικαίωμα του εκλέγειν δυνάμει του άρθρου 4 του Νόμου και κατέχουν δελτίο ταυτότητας της Δημοκρατίας».
Είναι, ήδη, γνωστό, πρόσθεσε, «ότι αυτή η απόφαση έχει σχέση και με τη συμμετοχή των Τουρκοκυπρίων στις επόμενες Ευρωεκλογές».

«Είναι μια ισότιμη συμμετοχή για όλους τους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας και αυτό το νομοσχέδιο προχωρά προς τη Βουλή για έγκριση», σημείωσε.

Επίσης, το Υπουργικό σε μια άλλη του απόφαση ενόψει και των Ευρωεκλογών, ενέκρινε τον περί Αρχείου Πληθυσμού (Τροποποιητικός) (Αρ. 2) Νόμο του 2014, που σκοπό έχει την τροποποίηση του βασικού νόμου, ώστε να καταστεί δυνατή η αυτεπάγγελτη εγγραφή στον εκλογικό κατάλογο όσων αποκτούν το δικαίωμα του εκλέγειν.

10 σχόλια:

 1. Πριν αρχίσεις τα προοδευτιλίκια και τα μπράβο, οι έποικοι θα έχουν δικαίωμα ψήφου; Αν ναι πρόκειται για εσχάτη προδοσία, αν όχι τότε είναι μια κίνηση που μπορεί να βοηθήσει στην επανένωση της Κύπρου στο μέλλον!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. "...και κατέχουν δελτίο ταυτότητας της Δημοκρατίας" - αυτή η λογική που κάποιοι είναι περισσότερο πατριώτες και μοιράζουν με απίστευτη ευκολία κατηγορίες περί εσχάτης προδοσίας έχει κουράσει...

   Διαγραφή
  2. @9.22
   όπως έχουν κουράσει ακόμη περισσότερο αυτοί που δε διαβάζουν όλη την πρόταση αλλά μόνο το μέρος που του βολεύει για να πετάξουν το προοδευτιλίκι τους!

   Διαγραφή
  3. freeman : Πας μη ακροδεξιός... αμέσως εσχατοΕθνοπροδότης... μετεμφυλιακά κατάλοιπα..."όποιος δεν είναι μαζί μου είναι εχθρός μου" (Μπούς)... η Δικαίωση του Παπανδρέου ΚΑΙ στο ΝΑΙ του σχεδίου Ανάν είναι ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΗ ΚΑΙ μάλιστα από ΤΟΤΕ που η Κυπριακή Δημοκρατία ήταν στα "πάνω" της , σε θέση ισχύος και όχι χρεοκοπημένος επαίτης . Επειδή ως γνωστόν η Ελληνική κοινωνία έχει διαχρονικά μια ...χρονοκαθηστέρηση περίπου μιας 20ετίας και επειδή ο Global Γαπ (σε αντιδιαστολή) κάνει sold out σε κάθε διάλεξή του στο Εξωτερικό καθώς εκτιμούν την ΟΡΑΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ , ΔΙΟΡΑΤΙΚΟΤΗΤΑ , Συνθετική Μετριοπάθεια , βαθύτατη κατανόηση της μεσο-μακροπρόθεσμης διαμόρφωσης της Παγκοσμιας Γεωπολιτικής Ισχύος, για αυτό και στο Ελλαδιστάν ο λόγος του εύκολα (από εχθρούς αλλά & ανίδεους ) χαρακτηρίζεται "προδοτικός". Εδώ είναι η μοναδική ευθύνη του για το όσο ήταν Υπουργός Παιδείας .

   Διαγραφή
  4. Ολόκληρη η πρόταση και το κείμενο είναι εξαιρετικά ξεκάθαρα: δικαιούνται να ψηφίσουν όλοι οι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας. Οι έποικοι δεν είναι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας. Και για να ξεκαθαρίσω κάτι, ανέκαθεν οι Τουρκοκύπριοι πολίτες της ΚΔ είχαν δικαίωμα ψήφου. Απλώς με την νομοθεσία διευκολύνεται έτσι ώστε να μπορέσουν να προσπεράσουν τις δυσκολίες που επιβάλει η κατοχή. Μην αντιδράτε αντανακλαστικά. Εκτείθεστε.

   Διαγραφή
  5. Οι έποικοι δεν είναι Τουρκοκύπριοι. Απλά πράγματα.
   Προσωπικά θεωρώ έξυπνη την κίνηση της Λευκωσίας γιατί εμμέσως επεμβαίνει στα εσωτερικά του ψευδοκράτους "δηλώνοντας" πως αυτή είναι η νόμιμη εξουσία

   Διαγραφή
  6. Οι έποικοι απλά είναι τούρκοι!!!

   Διαγραφή
 2. Οι φίλοι μας οι Βούλγαροι έχουν κάνει κάτι παρόμοιο. Επειδή έχουν πρόβλημα με την π.Γ.Δ.Μακεδονίας και δεν αναγνωρίζουν "μακεδονική" ταυτότητα, πολιτισμό και γλώσσα, παρά μόνον ως παρακλάδι του βουλγαρικού πολιτισμού,δίνουν, εδώ και κάποια χρόνια, βουλγαρικά διαβατήρια σε όποιον σλαβομακεδόνα θέλει. Από τους πρώτους που έκαναν χρήση αυτής της προσφοράς ήταν ο πρώην πρωθυπουργός της π.Γ.Δ.Μ Λιούπτσο Γκεοργκέφσκι!
  Όλοι αυτοί που πήραν βουλγάρικα διαβατήρια μπορούν να ταξιδεύουν στις χώρες-μέλη της Ε.Ενωσης, με τις λιγότερες δυνατές διατυπώσεις και γραφειοκρατικές ταλαιπωρίες.
  Τί λέτε, δεν είναι ισχυρό κίνητρο, και δεν είναι σωστό κι έξυπνο, αυτό που κάνει η Λευκωσία;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τρομερή μορφή πάντως ο Γκεοργκιέφσκι από τους λίγους σοβαρούς της ΠΓΔΜ!

   Διαγραφή
 3. κοιταχτε να δειτε... το αεριο θα περασει απο την κυπρο και θα παει στην τουρκια και απο εκει στην ευρωπη..... αρα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή