Έρχεται το Κοινωνικό Φροντιστήριο, μια καλή ιδέα

23.1.14


Το «Κοινωνικό Φροντιστήριο», μια νέα καινοτόμο δράση για την ανακούφιση της ελληνικής οικογένειας εξήγγειλε σήμερα ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Συμεών Κεδίκογλου.

Σε ομιλία του σήμερα στη Βουλή, ο υφυπουργός εξήγγειλε μια νέα δράση για την στήριξη των μαθητών που προέρχονται από οικογένειες με χαμηλό εισόδημα.

Μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός δήλωσε:

«Το Κοινωνικό Φροντιστήριο, ή όπως αλλιώς το ονομάσουμε, είναι μια ιδέα που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της εποχής με κίνητρο την ενίσχυση της ελληνικής οικογένειας που δοκιμάζεται και την ποιοτική αναβάθμιση της δημόσιας δωρεάς παιδείας. Είναι η απάντηση του κοινωνικού κράτους με τον εξής διπλό στόχο:

-Να απασχολήσει νέους άνεργους εκπαιδευτικούς και μακροχρόνια άνεργους εκπαιδευτικούς και
-Να παράσχει διδακτική στήριξη σε μαθητές οικογενειών με κριτήριο τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Η χρηματοδότηση του προγράμματος θα είναι μέσω ΕΣΠΑ, θα παρέχεται στο λύκειο διαμορφώνοντας μικρά, φροντιστηριακά τμήματα μικρότερα των 10 ατόμων. Στόχος είναι να εφαρμοστεί πιλοτικά το τελευταίο τετράμηνο της τρέχουσας σχολικής χρονιάς, ώστε να σταθμίσουμε τα αποτελέσματά του για τη διεύρυνσή του την επόμενη».

Σχόλιο Παραπολιτικής: Η ιδέα της αξιοποίησης άνεργων εκπαιδευτικών υπέρ μαθητών με οικονομικά προβλήματα με τη χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ μοιάζει σε πρώτη ανάγνωση εξαιρετική. Μένει να δούμε την υλοποίηση της αλλά η πρωτοβουλία μοιάζει ήδη ιδιαίτερα θετική.

2 σχόλια:

 1. Δεν είναι κάτι καινούργιο, παλιά λεγόταν ενισχυτικη διδασκαλια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. δλδ
  α) αναγνωρίζει ο υπουργός ότι στα σχολεία δεν γίνεται σωστή δουλειά και χρειάζεται και φροντιστήριο.
  β) περνάει το μήνυμα ότι το φροντιστήριο είναι απαραίτητο

  ας προσπαθήσουνε να βελτιώσουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων έτσι ώστε να μη χρειάζεται φροντιστήριο.
  Μας λέει ακόμη ο υπουργός ότι τα παιδιά θα φεύγουν από το σχολείο και θα πηγαίνουν σε άλλο σχολείο (φροντιστήριο) δλδ τα παιδιά όλη τη μέρα θα κάνουν μάθημα, και δεν θα κάνουν τίποτε άλλο (αθλητισμό, χόμπυ, διασκέδαση).Ωραίες ιδέες έχει για τα παιδιά ο υπουργός νατον χαιρόμαστε.
  Την έκθεση του ΟΟΣΑ για την επίδοση και την ευτυχία των ελλήνων μαθητών την διάβασε ο υπουργός? Ας προσπαθήσει να αλλάξει το σύστημα μέσα στα σχολεία και ας αφήσει τις ιδέες για συμπληρωματική διδασκαλία. Οι ώρες του σχολείου είναι αρκετές για την εκπαίδευση των παιδιών. Τα παιδιά πρέπει να κάνουν κι άλλα πράγματα για την ψυχική τους υγεία και ευτυχία.
  Οσο για τους άνεργους εκπαιδευτικούς ας τους απασχλήσει εντός των σχολείων, κενά υπάρχουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή