Τη δημιουργία φορολογικής συνείδησης μέσω...περαίωσης προτείνει ο Μίχαλος

16.1.14

Το φορολογικό σύστημα της Ελλάδας παραμένει εξαιρετικά πολύπλοκο και δημοσιονομικά αναποτελεσματικό, υποστηρίζει ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κ. Μίχαλος, σε υπόμνημά του προς τον υπουργό Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα.

Στο πλαίσιο αυτό, ζητά την καθιέρωση ενός νέου, απλού, αποτελεσματικού και δίκαιου φορολογικού συστήματος, ενώ προτείνει περαίωση «όλων των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων και όλων των φορολογικών αντικειμένων, όχι με τρόπο χαριστικό, τουλάχιστον του κεφαλαίου, αλλά με συνοπτικές διαδικασίες που να καλύπτουν το συμφέρον του κράτους αλλά και να παρέχουν κίνητρα στον φορολογούμενο».

Ο κ. Μίχαλος υποστηρίζει στο υπόμνημά του πως με το υφιστάμενο φορολογικό σύστημα επιτείνονται οι κοινωνικές αδικίες και δημιουργούνται αντικίνητρα για την επιχειρηματικότητα. Ως προς την περαίωση, συγκεκριμένα προτείνει ότι «θα πρέπει να προχωρήσει, όσο και εάν κάποιοι έχουν αντιρρήσεις, η διαδικασία περαίωσης όλων των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων και όλων των φορολογικών αντικειμένων».


Σχόλιο Παραπολιτικής: Θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριου να εξηγήσει στις επιχειρήσεις-μέλη του που πληρώνουν τα πάντα στην ώρα τους με τεράστιο κόπο γιατί δεν θα πρέπει να νιώθουν ότι το Κράτος επιβραβεύει τους συνεπείς, σε περίπτωση που γίνει μια ακόμα περαίωση.

Λυπάμαι αλλά όποιος πιστεύει ότι στη διαμόρφωση μιας φορολογικής συνείδησης βοηθούν πρόδηλα άδικες ρυθμίσεις όπως η περαίωση, δεν έχει καμία απολύτως ιδέα για το πως λειτουργεί αυτή η χώρα.

3 σχόλια:

  1. Είναι προφανές. Η περαίωση, που ευνοεί αυτονόητα τους απατεώνες, που δίνουν ένα συμβολικό (σε σχέση με το όφελος) ποσό και καθαρίζουν, είναι κομμένη και ραμμένη για τύπους σαν τον Μίχαλο και τα άλλα γαλάζια παιδιά της μεγάλης παράταξης της ελευθερης- και ωραίας- πρωτοβουλίας και οικονομίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Aσε μας ρε Μίχαλε με την επιχειρηματικότητά σου. 8 στους 10 δεν πληρώνουν.Τώρα που σας ακουμπάει λιγάκι ο Στουρνάρας τσιρίζετε σαν γριές. Περαίωση ,η πιό σύγχρονη φορολογική απάτη.Γιατί δεν το λές στους λίγους συναδέλφους σου που εκπροσωπείς οι οποίοι πληρώνουν κανονικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. FREEMAN : ΑΝ λίγο, μειωθεί ο έλεγχος από την ΕΕ , θα ζήσουμε ένα ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟ ΟΡΓΙΟ ρουσφετιών προς ότι πετάει ,ότι περπατάει & ότι κολυμπάει εντός Ελληνικής επικράτειας... ήδη ο ΑΡΧΙΡΟΥΣΦΕΤΟΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΣ Σαμαράς ετοιμάζει το κλίμα με την δημιουργική λογιστική του... πλεονάσματος τάχα ... προσδεθείτε... για ραγδαία υποτροπή της κρίσης και ανώμαλη πτώχευση ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή