Θα βγουν 500.000 γυναίκες σε πρόωρη σύνταξη μέσα στο 2014; Αυτοκτονεί η χώρα;

20.1.14


Δεν θέλω να πιστέψω ότι το σημερινό πρωτοσέλιδο του Ελεύθερου Τύπου έχει την παραμικρή σχέση με τη πραγματικότητα. Δεν θέλω να πιστέψω ότι θα δοθούν κίνητρα πρόωρης συνταξιοδότησης σε 500.000 γυναίκες, ακόμα κι αν έχουν μόλις συμπληρώσει το 52ο έτος της ηλικίας τους.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, τον Δεκέμβριο του 2013 οι συνταξιούχοι στη χώρα ήταν 2.666.683. Δείτε και την κατανομή των συνταξιούχων ανά ηλικία. Περίπου 300.000 συνταξιούχοι που λαμβάνουν και τις μεγαλύτερες συντάξεις βρίσκονται μεταξύ 51 και 60 ετών!


Σύμφωνα επίσης με τα επίσημα στοιχεία, στο γ' τρίμηνο του 2013, οι απασχολούμενοι σε αυτή τη χώρα ήταν 3.635.900 και οι άνεργοι 1.345.400. Η λύση στο τεράστιο αυτό πρόβλημα είναι να βγουν ακόμα 500.000 εργαζόμενοι στη σύνταξη για να τους πληρώνουν οι ελάχιστοι εργαζόμενοι που έχουν απομείνει;

Είναι ήδη παράδοξο που εργάζονται μόνο 3.635.000 πολίτες σε μια χώρα 11 εκατομμυρίων. Αν από αυτούς αφαιρεθούν ακόμα 500.000 και μάλιστα μετατραπούν σε συνταξιούχους, θα χρεοκοπήσουμε είτε είμαστε στο ευρώ είτε στη δραχμή είτε όπου φαντασιώνεται ο καθένας.

Αν βγουν ακόμα 500.000 μεσήλικες σε σύνταξη, η χώρα θα καταστραφεί σχεδόν αστραπιαία και ίσως τότε θα μπορούμε πράγματι να μιλήσουμε για «προδοσία». Προδοσία των γονέων εις βάρος των παιδιών τους.

10 σχόλια:

 1. Αρχησαν παλι τα παλιομδιτικα κολπα οι Μαυργιαλουροι. Ε! ρε ΓΑΠ που σας χρειαζεται

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πάμε για φούντο...

  Πρόσεξα και κάτι άλλο στον πίνακα: την κατηγορία συνταξιούχων έως 25 ετών (!) και από 25-50. Για γέλια και για κλάματα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Προφανώς η κατηγορία <25 πρέπει να αφορά ανάπηρα παιδιά που παίρνουν βοήθημα (σύνταξη το λένε) για φάρμακα, φυσιοθεραπείες κλπ.
   Το 25-50 είναι μια θλιβερή περίπτωση. Γνωρίζω άνθρωπο συνταξιούχο από τα 33 του! Πλήρη σύνταξη χωρίς πρόβλημα υγείας.

   Διαγραφή
  2. Ξέρετε υπάρχουν και οι αναπηρικές συντάξεις, αρκετές εκ των οποίων δεν είναι μαϊμού.

   Διαγραφή
 3. Για μια χώρα που δίνει κίνητρα για πρόωρες συντάξεις και αντικίνητρα για προσλήψεις (40-45% του μισθού το συνολικό κόστος ασφάλισης) η κατάρρευση είναι θέμα ημερομηνιών.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Όχι να καθίσουν να μην πάρουν ποτέ μισθό και σύνταξη. Μακάρι να ΄την κάνουν να σωθούν κι ας βουλιάξει η χώρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μα αν βουλιαξει η Χωρα τι θα παρουν?? Το μεσαιο ενοεις

   Διαγραφή
  2. Ναι απο κάτι τέτοια βουλιάζει η χώρα.Για τα 4 περίπου δις που πήρε πρόσφατα η eurobank και τα άλλα τόσα που πήρε η Αλφα έχεις να πείς κάτι;Εκεί είναι που παίρνεις το μεσαίο αλλά που μυαλό.

   Διαγραφή
 5. Είναι ένα άλλοθι για πέσουν όλες οι συντάξεις στα 700 ευρώ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Όταν το κράτος δεν μπορεί και δεν θέλει να μειώσει τον δημόσιο τομέα γιατί δεν τολμάει να στραφεί εναντίον του δημιουργήματος του,δίνει κίνητρα να βγουν στην σύνταξη ,χιλιάδες εργαζόμενοι ,που υπό άλλες συνθήκες δεν θα το σκέπτονταν.Στη συνέχεια επειδή τα ταμεία έχουν ήδη βουλιάξει, μια ωραία υπουργική απόφαση θα μειώσει τις συντάξεις σε βαθμό εξαθλίωσης.Το τυρί φαίνεται ,η φάκα δεν φαίνεται .Είναι τόσο άθλιοι οι διαχειριστές.Και η αντιπολίτευση ,με την στείρα άρνηση να δει την πραγματικότητα ,σφυρίζει αδιάφορα,γιατί την βολεύει.Γιατί οι 1.500.000 άνεργοι δεν προέρχονται από τον δημόσιο τομέα,παρά είναι όλοι του ιδιωτικού τομέα και νέοι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή