Παρεξήγηση: Ένα απλό «ρεύμα γνώμης» τελικά οι 58

28.2.14

Να διαψεύσουν όσους θεωρούν ότι διαλύθηκαν επιχείρησαν χθες οι 58 μετά τη συνάντηση τους, εκδίδοντας την παρακάτω ανακοίνωση:

Η Πρωτοβουλία των 58 συνεχίζει με ενότητα και αυτοπεποίθηση την προσπάθεια ανασυγκρότησης της Δημοκρατικής Παράταξης και στηρίζει τον αγώνα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών.

Θα συμμετάσχει ενεργά με τον πολιτικό της λόγο και τις προγραμματικές της θέσεις στη Συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Παράταξης στις 8 και 9 Μαρτίου παρουσία του Martin Schultz. Ενόψει της Συνδιάσκεψης θα καταθέσει τις θέσεις της για την Ευρώπη και την Ελλάδα. Η Συνδιάσκεψη είναι ένα μεγάλο βήμα που θα ενισχύσει τη δυναμική ενός τρίτου πόλου και θα ανανεώσει την ελπίδα συγκρότησής του.

Οι 58 καλούν τα μέλη των Επιτροπών Πρωτοβουλίας να συμμετάσχουν στη Συνδιάσκεψη αναγνωρίζοντας τον καθοριστικό τους ρόλο στο παρόν και το μέλλον της Παράταξης.

Οι 58 συμμετέχουν στην κοινή προσπάθεια ανασυγκρότησης του ευρύτερου χώρου παραμένοντας ρεύμα γνώμης, χωρίς να μετατρέπονται σε έναν ακόμα πολιτικό οργανισμό ή κίνηση.

Γι’ αυτό τον λόγο η Πρωτοβουλία των 58 δεν αναφέρεται σε ονόματα και δεν μετέχει στις διαπραγματεύσεις για τη σύνθεση του ευρωψηφοδελτίου. Όσοι από τους 58 θέλουν να συμμετάσχουν θα θέσουν την υποψηφιότητά τους.

Η πρωτοβουλία των 58 θα παραμείνει αυτόνομη και σταθερή δύναμη παρακίνησης για την ενότητα και την αναγέννηση της ευρύτερης δημοκρατικής παράταξης. Και θα είναι παρούσα στις εξελίξεις και μετά τις ευρωεκλογές.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Καταλαβαίνω την αμηχανία τους για την αποτυχία του εγχειρήματος αλλά δεν ζούσαμε σε άλλη χώρα τόσους μήνες. Ουδέποτε οι 58 μας ξεκαθάρισαν ότι αποτελούν ένα απλό «ρεύμα γνώμης» αλλά οι περισσότεροι από αυτούς μιλούσαν και για νέο κόμμα/νέα παράταξη.

Κάποιοι μάλιστα προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι αυτό το νέο κόμμα σάρωνε στις δημοσκοπήσεις. Μην τρελαθούμε τελείως...

10 σχόλια:

 1. Τύποι σαν τον Μανιάτη την επόμενη ημέρα δεν θα έχουν καμία θέση ..... άνθρωποι του αριβισμού .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ούτε σοβαρός είναι ούτε ανεξάρτητος, όσο για τη μόρφωσή του είναι κάτω του μέσου όρου για έναν έλληνα δημοσιογράφο.Tόσα χρόνια που διαβάζω ΤΟ ''ΕΘΝΟς''και απορώ ... πάλι καλά που δεν έβαλαν και το Λιακόπουλο να γράψει για τα πολιτικά... Μπουρδολογίες λέει ο Δεςλαστίκ και υποθετικά σενάρια μόνο που τα δέχεται ωε αυταπόδεικτες αλήθειες..σιγά την πολιτική ανάλυση, έκθεση μαθητή λυκείου να διαβάσεις έχει καλύτερη επιχειρηματολογία

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Όντως δεν ήταν ποτέ απλώς ένα ρεύμα γνώμης, αλλά ούτε και ένα κόμμα/παράταξη. Το λέει η πρώτη γραμμή του μανιφέστο τους...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ( 2 )  2. Ποιά η αιτία της διάλυσης, της κρίσης ?
  Το μνημόνιο ή η λαμογιά ?
  3. Και αν γκρεμίστηκε όλο το πολιτικό
  σύστημα, είναι όλες οι παλιές "πέτρες" γιά πέταμα ?

  Ο πόλος να είναι ΜΟΝΟ με "νέους", "καταξιωμένους"

  ή μήπως και με όσους παλιούς με ήδη περγαμηνές μαχών

  ( νικών, ηττών αλλά όχι φυγομαχιών, προδοσιών ) με τα αίτια της κρίσης ?
  4. Το πολιτικό σύστημα περιλαμβάνει ΜΟΝΟ βουλευτές, κόμματα ή μήπως και άλλους θεσμούς/τομείς ( π.χ. Μ.Μ.Ε., δικαιοσύνη, οικονομία ), και με τι καταμερισμό ευθυνών ?

  Ας μιλήσουμε μεταξύ μας με όσο γίνεται λιγότερα
  πρωθύστερα, με ανεκτικότητα και κυρίως ΑΝΟΙΚΤΑ .
  Να απευθυνθούμε στον κόσμο μετρημένα.
  συγκεκριμένα, εκλαικευμένα, ντόμπρα, αυτοκριτικά ,

  Τίποτα δεν χάθηκε. Χωρίς ΒΒ στιο ΠΑΣΟΚ,

  προλαβαίνουμε αισιόδοξα, ακόμα και τον Μάη .
  Θ.Τ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ( 1 )  Αφιερώνεται σε όποιους ( π.χ.58 ) αντιστάθηκαν/αντιστέκονται

  στο καπέλλωμα του ΒΒ, ή/και στην ανευθυνη σειρήνα του τσίριζα .

  Γιά την ανασυγκρότηση του ΥΠΑΡΚΤΟΥ χώρου ανάμεσα ΝΔ και τσίριζα, χρειάζεται σίγουρα πόλος.

  ΝΑ ΘΕΛΕΙ να γίνει πόλος, έχει δικαίωμα ο καθένας .

  ΝΑ ΕΙΝΑΙ πόλος εκ των προτέρων είτε με αυτοβάφτιση.

  σήμερα δεν έχει δικαίωμα ΚΑΝΕΝΑΣ .

  ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ γιά άτομα, ομάδες, κόμματα, "αρχηγούς" .

  1. Είναι το πρώτο ο τίτλος, η μαρκίζα, ο ηγέτης, η καρεκλολίστα γιά τον Μάη.? ή κάποιες έστω και πρώτες συγκεκριμένες προτάσεις γιά πρόγραμμα και διαδικασίες με κωδικοποίηση και ιεράρχηση ?

  2. Ποιά η αιτία της διάλυσης, της κρίσης ?
  Το μνημόνιο ή η λαμογιά ?


  Θ.Τ. (συνεχίζεται )

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Τρατζικ που θα λεγε κι ο βενιζέλος. Εν τω μεταξύ οι 58 χρησιμοποιούν μέχρι και την ορολογία ββ περί "ρεύματος γνώμης"! Μιλάμε για την απόλυτη ξεφτίλα.
  Τελικά όσοι απέμειναν στους 58 καρφώνονται μόνοι τους. Ποτέ δεν υπήρξαν τίποτε παραπάνω από εγκάθετους του βενιζέλου στην προσπάθειά του να κρατηθεί στον αφρό προσωπικά ο ίδιος. Ντροπή τους...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ΚΑΜΙΝΗΣ 80% ΝΙΚΗΤΑΣ 120% ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΙΑ 150%

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. ταλαίπωρος πολίτης1 Μαρτίου 2014 - 12:02 μ.μ.

  Ξεκατινιάσματα σε ήχο 4-2-1 (!) την μόνη προγραμματική συμφωνία της συγκυβέρνησης Σαμαρά!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. καλα κουλουμα..1 Μαρτίου 2014 - 6:18 μ.μ.

  Ο άνθρωπος στον οποίο ο παμμέγιστος πρόεδρος Ευάγγελος πόνταρε στην ανανέωση μαζί με άλλους απίθανους και διαβάζαμε αγιογραφίες στα έντυπα των νταβατζήδων αποδείχτηκε η μεγαλύτερη φούσκα. Οι επιλογές των στελεχών που τελικά μπήκαν στην κυβέρνηση με εξαίρεση τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη είναι απολύτως αποτυχημένες. Ας απολαύσουμε λοιπόν τις συνέπειες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Μανιάτη εσύ διόρισες τον Παπαθανασίου η επήρες εντολή από τον Στουρνάρα? Απάντηση θέλουμε για να ξέρουμε τι θα κάνουμε στις εκλογές στο Αργος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή