Κακουργηματικές διώξεις σε 6 άτομα για την απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά του Βαξεβάνη- Έκθετη η ΕΥΠ

27.2.14

Ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος κατά έξι ατόμων άσκησε η εισαγγελία αναφορικά με το σχέδιο εξόντωσης του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη.

Πρόκειται για το σχέδιο εξόντωσης που είχε αποκαλύψει αναλυτικά το Hot Doc σε δημοσίευμά του παρουσιάζοντας όλα τα στοιχεία και τις αποδείξεις για τον τρόπο λειτουργίας μίας παραομάδας πρακτόρων της ΕΥΠ.

Οι έξι κατηγορούνται για διεύθυνση, συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό την ανθρωποκτονία, για  παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, για εκβιάσεις, πλαστογραφία και απάτη.

Οι έξι κατηγορούμενοι είναι, ο πράκτορας της ΕΥΠ και πρώην διευθυντής κατασκοπείας Κώστας Αγγελάκης, ο συνεργάτης του Σοφοκλής Κουκουλίτσιος, Γιώργος Πολύζος, Γιώργος Δημητριάδης, Αλκιβιάδης Καστάνης και Αντώνης Κασβίκης.

Το σχέδιο εξόντωσης ξεκίνησε με τη δημοσίευση πλαστών αποδείξεων της ΕΥΠ, οι οποίες εμφάνιζαν τον Κώστα Βαξεβάνη ως μισθοδοτούμενο της ΕΥΠ. Σκόνταψαν όμως πάνω στη δημοσιογραφική έρευνα του Hot Doc που τούς χάλασε τα σχέδια.

Έπειτα από οκτώ μήνες έρευνα της δημοσιογραφικής ομάδας του HOT DOC  συγκεντρώθηκαν στοιχεία με βάση το οποία ξεκίνησε αστυνομική έρευνα και τελικώς ασκήθηκαν διώξεις.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Αναλυτικά εδώ.

Αδυνατώ να καταλάβω όσους δεν αναδεικνύουν ως εξαιρετικά σημαντικό το συγκεκριμένο θέμα, μόνο και μόνο γιατί έχουν πολιτικές, αισθητικές ή άλλες διαφορές με τον Κώστα Βαξεβάνη. Κανονικά θα έπρεπε ήδη να έχει γίνει χαμός.

10 σχόλια:

 1. Κανείς δεν δοξάστηκε αυτοηρωοποιούμενος. Είναι άλλο η δίωξη-και καλώς γίνεται και εντελώς άλλο η καταδίκη, που σαφώς δεν θα έρθει ποτέ. θα τού μείνουν τα δικαστικά έξοδα και οι δικηγόροι αλλά η ηρωοποιητική σπέκουλα είναι κερδοφόρα μπίζνα. Ρωτείστε και τον Τριανταφυλλόπουλο που κάτι παραπάνω ξέρει και έχει διδάξει πολλά νεώτερα αδίσταχτα φυντάνια σαν τον μεσήλικα πια Βαξεβάνη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Εγώ πάλι σε αυτούς που λένε ότι ο ιδιωτικός τομέας είναι αδιάφθορος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πολύ περίεργες θέσεις.
  Έχεις κύριε,πάρα πολύ περίεργες,απλό.
  Έχει σημασία,αν θα κάνει δικαστικά έξοδα ο κύριος Βαξεβάνης?.
  Απευθυνόμενος στην δικαιοσύνη!!!!.

  Η αν θα είναι κατηγορούμενοι,η ένοχοι, οι περαπεμφθέντες.
  Δεν σε προβληματίζει το γεγονός,ότι,εισαγγελέας παρέπεμψε τους κατηγορούμενους,και όχι ο κύριος Βαξεβάνης.
  Δεν με ενδιαφέρει,αν και τι κόμμα είναι ο συγκεκριμένως δημοσιογράφος.
  Γεγονός είναι,ότι ο άνθρωπος κινδύνεψε να χάσει τη ζωή του,και μάλιστα,από όργανα του κράτους,που ορκίστηκαν να διαφυλάττουν,τον Έλληνα πολίτη.
  Οι πολιτικοί μας ηγήτορες,εκμεταλλεύονται,οποιονδήποτε ,προκειμένου να εξυπηρετήσουν,δικά τους συμφέροντα και μόνο.
  Τον [Λαό τον έχουν γραμμένο,εκεί που του αξίζει,εσύ,σίγουρα,και πολλοί άλλοι,επειδή δεν μπορείτε,να ξεχωρίσετε την ήρα από στάρι].
  Το πάθος και η πίστη,και μάλιστα σε κόμματα,που απεδείχθησαν εγκληματικά,για τα συμφέροντα της χώρας.
  Δεν είναι καλός σύμβουλος,και όποιος το παθαίνει,απλά χάνεται στον κυκεώνα,της παραπληροφόρησης αλλά,και είναι εκμεταλλεύσιμο υλικό-πράμα.

  Μήπως είναι καιρός,να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε,πριν αποφασίσουμε να εκφράσουμε γνώμη???.-

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Διάβασε ξανά το σχόλιο και συνδύασε το με αυτό που σού απαντάω: ο εισαγγελέας παρέπεμψε και το ξαναλέω ότι έκανε πολύ καλά. Επίσης πολύ καλά ο εισαγγελέας δεν δίκασε όπως δυστυχώς αποπειράσαι να κάνεις εσύ. Έχουν φτάσει άπειρες υποθέσεις μπρος στο δικαστήριο-ειδικά δημοσιογραφικές. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι δημοσιογράφοι-χαμένοι κι ας ήταν αυτοί που κίνησαν τη διαδικασία-έμειναν με την όχι μικρή ικανοποίηση να έχουν πληρώσει τα διαφημιστικά τους έξοδα υπό τη μορφή δικαστικών εξόδων και αμοιβής του μέσα στο κόλπο δικηγόρου τους. Ξέρεις ποιες είναι οι τιμές για 30 δευτερόλεπτα τηλεοπτικής διαφήμισης; Κάνε τη σύγκριση, συνυπολόγισε και τον απεριόριστο χρόνο που θα απολαμβάνει ο ήρωας δημοσιογράφος σαν παρολίγον θύμα και βγάλε το συμπέρασμα. Μην παραλείψεις δεν να συνυπολογίσεις-ΚΥΡΙΩΣ ΑΥΤΟ!-το ήθος του άνδρα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Φίλε το μόνο που μπορώ να πω,είναι ότι.
  Δεν χρειάζεται να σου απαντήσω, με τον τρόπο που θα περίμενες.
  Αλλά σου λέω ότι, ο Δημοσιογράφος κ Βαξεβάνης.
  Ισως, είναι ένας εκ των διαμαντιών του είδους του,για μένα σαν Έλληνα πολίτη,αλλά και υπηρέτη σου-σας.
  Έχω τη γνώση και την εμπειρία,να διακρίνω τους έντιμους από τους άτιμους.
  Και βεβαίως ο αναφερόμενος,επιβάλλεται,να χαίρει του σεβασμού απ όλους μας.
  Αν επιμένεις ακόμα,να έχεις αρνητική θέση για αυτόν,τότε θα πρέπει να σε κατατάξω,στα δύο είδη,που υπάρχουν σε πληθώρα.
  Αν γνωρίζεις την πορεία του,τότε δεν δικαιολογείτε,να είσαι αρνητικός,άρα είσαι το είδος των ανθρώπων,που για ένα τσίπουρο,μπορείς να πουλήσεις τα πάντα.
  Αν δεν γνωρίζεις,και είσαι έντιμος,τότε οφείλεις να μάθεις,και βεβαίως θα αλλάξεις γνώμη,αφού εκτιμήσεις τα δεδομένα,σχετικά.
  Δεν νομίζω ότι χρειάζεται διάλογος,για τα απλά,να είσαι καλά.
  Ξέρεις τι μεγάλο άδικο είναι,να κάνεις τι δουλειά σου,έντιμα, και να σου ασκείται κριτική άσχημη,πόσο μάλλον όταν αυτή είναι δόλια.
  Τέλος για την πρώτη σου παρατήρηση,απαντώ.
  Με όσο,ποιο απλό τρόπο μπορώ να το κάνω.
  Συνήθως, οι επαγγελματίες παραπληροφόρησης,δικαιώνονται, από το διεφθαρμένο σύστημα εξουσίας.
  Οι έντιμοι δημοσιογράφοι,αυτοί που ενημερώνουν αντικειμενικά τον πολίτη, βεβαίως,όχι μόνο δεν δικαιώνονται,άσχετα αν έχουν ατράνταχτα στοιχεία,αλλά κινδυνεύουν να πάνε και φυλακή.
  Γιατί τα λεφτά είναι πολλά Άρη.-

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Σε απάντησα,αλλά η παραπολιτική,παίρνει επαξίως,τον οβολό, από τα κλεμμένα,των λαμογίων που υπηρετεί.
  Για αυτό κάνει μπαν σε κάθε σχόλιο μη αρεστό,προς το καθεστώς την μεταμορφωμένης χούντας που ζούμε!!!.-

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Επιπλεον ο εισαγγελεας δεν αθωωσε οπως επιχειρεις να προκαταλαβεις εσυ με μια αξιοθαυμαστη σιγουρια...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Πέτρος Βαρελίδης28 Φεβρουαρίου 2014 - 12:43 π.μ.

  Η Δανία, Κύπρος, Ιρλανδία, Λιθουανία και Ελλάδα είναι οι χώρες που έχουν ασκήσει τις τελευταίες 5 Προεδρίες της ΕΕ. Η συζήτηση για την αναθεώρηση του Κανονισμού για τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από τα αυτοκίνητα (και τα βανάκια) ξεκίνησε επί Κυπριακής Προεδρίας, ολοκληρώθηκε επί Ιρλανδιής Προεδρίας αλλά πριν την τυπική υπερψήφισή του, κατόπιν παρέμβασης της Καγκελλαρίου Μέρκελ στον Ιρλανδό Πρωθυπουργό, η επικύρωση της συμφωνίας αναβλήθηκε (με τελείως αντιθεσμική μεθόδευση) και αυτή πραγματοποιήθηκε στη συνέχεια επί Λθουανικής Προεδρίας, μετά τις γερμανικές εκλογές.
  Αυτό δείχνει την επιρροή της Γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας στο γερμανικό πολιτικό σύστημα.
  Αυτοκίνητα σίγουρα πήραν ως χορηγία πολλά οι Ιρλανδοί, ίσως και οι υπόλοιποι, δεν το γνωρίζω. Αυτό όμως που γνωρίζω μετά βεβαιότητας αφού το 2012 εκπροσωπούσα την Κύπρο στην Ομάδα Εργασίας Περιβάλλοντος του Συμβουλίου (και σήμερα την Ελλάδα) είναι ότι οι χώρες αυτές (πλην της Λιθουανίας για την οποία δεν θυμάμαι) μαζί με την Ολλανδία είχαν τις πλέον φιλοπεριβαλλοντικές θέσεις, σε απόλυτη αντίθεση με τις γερμανικές. Επομένως δεν προκύπτει συναλλαγή το είδους που υποννοείται στο δημοσίευμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Κουκουλιτσιος,Καστανης,Κασβικης απο τα ονοματα και μονος καταλαβαινει κανεις για τι εγκληματοφατσες προκειται.

  Κι ανικανοι επισης.Εξι ατομα σχεδιαζαν και σχεδιαζαν και δεν καταφεραν να πετυχουν την εξοντωση ενος,του Βαξεβανη.Που δεν ειναι κι ο Τσακ Νορις,φυσικα.Δηλαδη,αν αυτο ειναι το παρακρατος,ποσο χαμηλοτερες απαιτησεις να εχουμε απο το επισημο κρατος;

  Και καποιοι εξ'αυτων στελεχωναν δημοσιες θεσεις;Ε,γι'αυτο φτασαμε εκει που φτασαμε...

  Ελπιζω η Δικαιοσυνη,που πλεον εχει το λογο αν σταθει στο υψος της περιστασης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Μιλαμε για σκανδαλαρα,απο αυτες που μονο ο Βαξεβανης θα μπορουσε να φερει στο φως.

  Για εξοικονομηση 1.4 εκατ ευρω για την προεδρια της Ιρλανδιας διαβαζω,για δωρεα 69(σημαδιακο;) μοντελων Audi στην Ελλαδα(ενω τα κρατικα οχηματα υπολογιζονται πανω απο 50.000).

  Εξαλλου,το BMW Group ειχε το 2012 μεσο εταιρικο ορο εκπομπων 124 g CO2/km (με αρχικο στοχο τα 139g CO2/km) ενω το Audi AG 122g CO2/km(με αρχικο στοχο τα 139g CO2/km) και το Audi Hungaria Motor KFT 137g CO2/km(με αρχικο στοχο τα 134g CO2/km).


  Φυσικα οταν δεν επιτυγχανονται οι στοχοι καθ'υποδειξη της EU,πεφτουν αυστηρα προστιματακια σε βαθμο να συμφερει στους κατασκευαστες να δαπανηθουν κεφαλαια σε R&D παρα να τα πληρωσουν σε προστιμα.
  Αλλα,ΟΚ καποιοι μπορει να σκεφτηκαν "το ζητημα ειναι απλο,ας "λαδωσουμε" την Ελλαδα με 69 Audi και το λυσαμε το προβλημα."


  Οταν σοβαρα οικολογικα ζητηματα εκπιπτουν σε επιπεδο λαικιστικου ποπκορν για το ποπολο...

  ΑπάντησηΔιαγραφή