Μπράβο μάγκα Νεοέλληνα: Πρώτος στο κάπνισμα, πρώτος και στον καρκίνο του πνεύμονα!

22.2.14


Θλιβερό ρεκόρ στην εκδήλωση καρκίνου του πνεύμονα στους άνδρες κατέχει η Ελλάδα, καθώς είναι από τις πρώτες χώρες στην Ευρώπη στην εμφάνιση της συγκεκριμένης νόσου.

Αυτό βέβαια δεν προκαλεί καμία έκπληξη στους ειδικούς, καθώς όπως καταγράφεται στη μεγαλύτερη βιοστατιστική μελέτη που έχει γίνει μέχρι σήμερα, το 63% των ενηλίκων στη χώρα μας είναι θεριακλήδες, ποσοστό που τους κατατάσσει παγκόσμια πρώτους!

Την ίδια στιγμή, όπως επισημαίνεται στην 920 σελίδων έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, είναι επιτακτική η ανάγκη εμβολιασμού των γυναικών για τον ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV) που προκαλεί καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, καθώς και σε αυτόν τον τύπο καρκίνου τα ποσοστά στη χώρα μας είναι υψηλά. Τα αποτελέσματα των προηγούμενων ετών και οι εκτιμήσεις για τα κρούσματα καρκίνου τα επόμενα 20 χρόνια καταγράφονται στην έκθεση της Διεθνούς Υπηρεσίας Έρευνας του Καρκίνου (IARC) του ΠΟΥ.

Για μία ακόμη φορά το κάπνισμα στην Ελλάδα βρέθηκε στο στόχαστρο ενός παγκόσμιου οργανισμού. Αυτή τη φορά όμως όχι απλώς σαν «κακή συνήθεια», αλλά σαν δήμιος που προκαλεί τα μεγαλύτερα ποσοστά εκδήλωσης καρκίνου του πνεύμονα, καθώς η Ελλάδα είναι από τις ελάχιστες ανεπτυγμένες χώρες όπου καταγράφονται τόσο πολύ υψηλά ποσοστά καρκίνου του πνεύμονα στους άνδρες. Μάλιστα, η Ελλάδα είναι η χώρα της Ευρώπης, μαζί με τη Ρουμανία, όπου ο καρκίνος του πνεύμονα είναι ο πρώτος πιο συχνός τύπος κακοήθους όγκου. Σε χώρες όπως η Γαλλία, η Βρετανία και η Γερμανία ο συγκεκριμένος τύπος βρίσκεται στην τρίτη ή τέταρτη θέση.

«Ακόμη και σήμερα να σβήσουν το τσιγάρο οι Έλληνες, τα αποτελέσματα στη μείωση της συχνότητας εμφάνισης καρκίνου του πνεύμονα θα είναι ορατά στον γενικό πληθυσμό ύστερα από 20 χρόνια», αναφέρει στα «ΝΕΑ» ο καθηγητής Θεραπευτικής και πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Θάνος Δημόπουλος.

Πηγή: Τα ΝΕΑ

Σχόλιο Παραπολιτικής: Δεν πειράζει. Ο Έλληνας είναι μάγκας, δεν σηκώνει ο τράχηλος του αντικαπνιστικούς νόμους και τέτοιες δυτικές αηδίες. Ε, οι «μάγκες» πεθαίνουν νέοι, παίρνοντας και τους παθητικούς καπνιστές μαζί τους...