Νίκος Ανδρουλάκης: Τραγική επιλογή του ΠΑΣΟΚ η συγκυβέρνηση του 2011

22.2.14

Παραθέτω ένα απόσπασμα από τη σημερινή συνέντευξη του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ κ. Νίκου Ανδρουλάκη στην Εφημερίδα των Συντακτών:

-Το ΠΑΣΟΚ υπάρχει ως κόμμα ή φυλλορροεί, όπως εμφανίζεται τελευταία και με την αποχώρηση Κοππά;

Το ΠΑΣΟΚ είναι τραυματισμένο, αλλά υπάρχει. Και αυτό φαίνεται σε όλους τους κοινωνικούς χώρους όπου καταγράφουμε πολλαπλάσια ποσοστά από αυτά των τελευταίων εκλογών αλλά και των δημοσκοπικών ευρημάτων. 

Η κρίση δημιουργεί εφήμερους νικητές και εφήμερους ηττημένους, κάτι που καταλαβαίνουν όσοι έχουν κληθεί να αναλάβουν κυβερνητικές ευθύνες, αλλά και εκείνοι που συνεχίζουν να δημαγωγούν ενώ γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να υλοποιήσουν αυτά για τα οποία δεσμεύονται. Αυτοί που λένε σήμερα ότι παίρνουν αποστάσεις από το ΠΑΣΟΚ, επειδή συγκυβερνά με τη Νέα Δημοκρατία υποτιμούν τη νοημοσύνη μας. Γιατί είναι τα ίδια πρόσωπα που μαζί και με άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ αποδέχτηκαν την τραγική επιλογή το 2011 να συγκυβερνήσουν, χωρίς να συντρέχει λόγος κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, όχι μόνο με τη Νέα Δημοκρατία αλλά και με την Ακροδεξιά του κ. Καρατζαφέρη. Οι πολιτικές διαφοροποιήσεις είναι σεβαστές όταν έχουν πολιτικό περιεχόμενο και εκφράζουν μια συνεπή πορεία, όχι όμως όταν επιλέγονται α λα κάρτ. 

Σχόλιο Παραπολιτικής: Αρχικά, δεν θυμάμαι τον κ. Ανδρουλάκη να διαφωνεί το 2011 δημόσια με τη σύνθεση της κυβέρνησης Παπαδήμου αλλά η ουσία δεν είναι εκεί.

Προσπαθώντας να χτυπήσει τους «Παπανδρεϊκούς», ο γραμματέας του συρρικνωμένου ΠΑΣΟΚ επιτίθεται ουσιαστικά στον Ευάγγελο Βενιζέλο ο οποίος ήταν κορυφαίο στέλεχος εκείνης της κυβέρνησης και μάλιστα κατά τη διάρκεια της ανέλαβε και αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, χωρίς να ενοχληθεί στο παραμικρό από την παρουσία του κ. Καρατζαφέρη.

Εξάλλου, απαιτείται αρκετό θράσος για να ασκεί κανείς κριτική στη συγκυβέρνηση του 2011, όταν η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου έχει λάβει συνειδητά πλήθος οπισθοδρομικών αποφάσεων που ικανοποίησαν και ακροατήρια και πέρα της Ακροδεξιάς. Να ξέρουμε λίγο και τι λέμε...