Έτσι θα ήταν τα πρωτοσέλιδα μεγάλων εφημερίδων αν οι αναγνώστες επέλεγαν το πρωτοσέλιδο τους

8.3.14


Στην παραπάνω εικόνα, αριστερά μπορείτε να δείτε το πραγματικό πρωτοσέλιδο ενός φύλλου του Guardian και δεξιά μπορείτε να δείτε πως αυτό θα ήταν αν το είχαν επιλέξει οι αναγνώστες του. Από τον ψυχρό πόλεμο στις επικίνδυνες δίαιτες.

Η ιδέα είναι απλή. Το Newswhip.com μάζεψε όλα τα πραγματικά πρωτοσέλιδα μιας ημέρας συγκεκριμένων εφημερίδων και δημιούργησε νέα πρωτοσέλιδα με βάση τις πιο διαβασμένες και δημοφιλείς στα social media ειδήσεις της ίδιας ημέρας από τα site των ίδιων εφημερίδων.


Νομίζω ότι το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό και προσφέρεται και για κάποια χρήσιμα συμπεράσματα για τη σχέση των media με τους αναγνώστες τους στη νέα εποχή του Ίντερνετ.

Ολόκληρο το άρθρο εδώ.

7 σχόλια:

 1. https://www.youtube.com/watch?v=WJBAdF_KO_Y

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Να μη λέμε όμως ό,τι να 'ναι: Gigantic δημόσιο τομέα δεν έχουμε εδώ και είκοσι χρόνια. Μετά και από την πώληση του ΟΤΕ, της Ολυμπιακής, της Αγροτικής και του ΤΤ, ο δημόσιος τομέας στην Ελλάδα είναι πολύ μικρότερος από των αναπτυγμένων ευρωπαϊκών χωρών. Μονάχα με ΕΥΔΑΠ και ΔΕΗ δεν λογίζεται για γιγάντιος ο δημόσιος τομέας μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. μ` αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι! είναι αλήθεια ότι ο κόσμος του ποταμιού έχει πολλά κοινά με τον γαπ και έχει συναντηθεί στο παρελθόν μαζί του και θα ξανασυναντηθεί. τώρα πως θα γίνει αυτό είναι νωρίς να το πούμε. το ερώτημα δεν αφορά πάντως τον γαπ, αφορά κυρίως τους ποταμίτες - αν υπάρχουν τέτοιοι...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ρε μάγκες μία δήλωση βγάζει και σας πιάνει πανικός...ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ!!Λίγο υπομονή....''ΦΙΛΟΙ ΓΑΠ''....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Παναγιώτης Δ.Κ.10 Μαρτίου 2014 - 12:04 π.μ.

  Ποιο Τζήμερος πεθαίνεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Δυστυχώς όμως την ιστορία την έγραψαν οι καλτσοδέτες.. Αυτό όμως δεν θα αφήσουμε να ξανασυμβεί.. Ρίξε μια ματιά στο παρακάτω link μήπως και δεις την πραγματικότητα αν και απ'ότι φαίνεται κοιμάσαι και ξυπνάς με το ψεκαστήρι στο χέρι.. Και θυμήσου το πρωί μετά τις Κάννες τις δηλώσεις των υποστηρικτών στην ΚΟ της τρισμέγιστης πολιτικής και αλάνθαστης οντότητας ΒΒ(ναι καλά κατάλαβες τότε που διάβαζαν τα ραβασάκια οι καλτσοδέτες)..

  http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63970696

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. "Ο χοντρός δυό χρόνια τώρα πρέπει να βγάζει τα κάστανα απ'τη φωτιά που άναψε ο πρίγκηψ σε κράτος και κόμμα"...
  Αυτό και μόνο δείχνει τα μυαλά που κουβαλάτε και γιατί δε μπορούμε να είμαστε στην ίδια παράταξη... Πες μας κι εσύ ότι υπήρχε άλλος δρόμος, ότι μπορούσαμε να είχαμε ξεφυγει από το ΔΝΤ, ότι αν είχε κάνει δημοψήφισμα το 2010 τώρα θα ήμασταν αλλιώς ... Κατηγόρησε κι εσύ τη διετία 2009-11 κι εξύμνησε ό,τι επακολούθησε με την "επαναδιαπραγμάτευση"...
  Το Γιώργο τον διώξατε και τώρα του ζητάτε να παλέψει, για ποιο πράγμα; Για κάτι που εσείς οι ίδιοι οι βενιζελικοί το θεωρείτε λάθος;
  Μια κουβέντα για να στηρίξετε τη διετία του ΓΑΠ δεν έχετε πει. Τι θέλετε τώρα; Να κάνει ό,τι του λέει ο Μπένι; Να στηρίξει τις προσπάθειες του Μπένι για την παλινόρθωση της Δεξιάς; Πείτε πρώτα καμιά κουβέντα στο Σαμαρά που τα έχει κάνει όλα μπάχαλο κι επανιδρύει το κράτος της Δεξιάς και μετά ασχοληθείτε με το ΓΑΠ. Είδαμε το Γιώργο, είδαμε και το Μπένι. Έχοντας δει λόγια και έργα των δυο τους, έρχεται σιγά σιγά η ώρα που θα ξανααποφασίσουμε ποιον θέλουμε για αρχηγό.
  Το πιο πιθανό είναι ο καθένας να είναι αρχηγός στο δικό του κόμμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή