Υπάρχει ακόμα ΠΑΣΟΚ ή έγινε κι'αυτό «κίνηση» της Κεντροαριστεράς;

10.3.14


Παρατηρώ το λογότυπο της Ελιάς που παρουσιάστηκε μέσα στο Σαββατοκύριακο μεταξύ συγγενών και φίλων, όπως συνηθίζεται σε τέτοιου τύπου εκδηλώσεις όπως κηδείες, μνημόσυνα κ.α.

Βλέπω το σήμα του ΠΑΣΟΚ και όλο και κάτι μου θυμίζει. Ακόμα και σήμερα, το ΠΑΣΟΚ διαθέτει 27 βουλευτές ενώ τον Ιούνιο του 2012 το ψήφισαν 755.868 συμπολίτες.

Δίπλα βλέπω ένα κακόγουστο σήμερα που μου θυμίζει το παλιό σήμα του Mega. Θεωρητικά, συμβολίζει ένα κόμμα, αυτό του Ανδρέα Λοβέρδου, που δεν έχει κατέβει ποτέ στις εκλογές κι αποτελείται από τον ίδιο και τον Χρήστο Αηδόνη, δηλαδή δυο πρώην υπουργούς του ΠΑΣΟΚ με το ψηφοδέλτιο του οποίου εκλέχθηκαν βουλευτές το 2012.

Δίπλα, βλέπω το σήμα της Δυναμικής Ελλάδας η οποία αποτελείται κυρίως από τον Ηλία Μόσιαλο, επίσης πρώην υπουργό ο οποίος δεν ήταν καν υποψήφιος στις εκλογές του 2012 και ζει μόνιμα στο Λονδίνο.

Πιο δίπλα, βλέπω κάτι άγνωστα ονόματα που περιγράφουν άγνωστους σχηματισμούς οι οποίοι αποτελούνται από άγνωστο αριθμό ατόμων. Μου λένε π.χ ότι οι Νέοι Μεταρρυθμιστές αποτελούνται από συνολικά 6(!) άτομα τα οποία μάλιστα έχουν χωριστεί και σε 2-3 ομάδες και είναι όλα μέλη του ΠΑΣΟΚ.

Η ερώτηση μου είναι απλή: Το ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί να υπάρχει όπως το ξέραμε; Θα κατέλθει αυτόνομο στις εθνικές εκλογές ή με τους Λοβέρδο-Αηδόνη-Μόσιαλο με την Ελιά; Οι βουλευτές του είναι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ή της Ελιάς;