Τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 αναμένεται να διεκδικήσει η Καλαμάτα

1.4.14


Μια μεγάλη κίνηση που θα επιβεβαίωνε με τρόπο εμφατικό την επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη φαίνεται ότι ψάχνουν στο Μέγαρο Μαξίμου και η αγαπημένη Καλαμάτα του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά δεν αποκλείεται να δώσει και πάλι τη λύση.

Μπορεί οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας να έχουν πια απαξιωθεί στη συνείδηση της κοινής γνώμης λόγω του υπέρμετρου κόστους τους, όμως η χώρα μας διαθέτει μια σημαντική τεχνογνωσία φιλοξενίας τέτοιων διοργανώσεων κι αυτό μπορεί να προσμετρηθεί υπέρ μια πιθανής υποψηφιότητας της Καλαμάτας για τους αγώνες του 2024.

Στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι τα οφέλη από μια τέτοια διεκδίκηση θα είναι πολλαπλά καθώς θα στηριχθεί και η ελληνική περιφέρεια αλλά και η Ελλάδα θα μπορέσει να αξιοποιήσει με τρόπο συγκεκριμένο το πρόσφατο κύμα συμπάθειας των ξένων ΜΜΕ υπέρ των θυσιών του ελληνικού λαού.

Στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν ότι βασικός σύμμαχος της Ελλάδας στη νέα αυτή μεγάλη εθνική προσπάθεια θα είναι και πάλι η Ευρώπη, η οποία στηρίζοντας μια τέτοια επένδυση στη χώρα μας, θα στείλει ένα οριστικό μήνυμα στις αγορές υπέρ της αξιοπιστίας της Ελλάδας.

Εξάλλου, η ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας παρουσιάζει μεγάλη τουριστική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια και έχει ήδη καταφέρει να γίνει πόλος έλξης για χιλιάδες ξένους τουρίστες οι οποίοι και συρρέουν μαζικά στις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής.


--
Κατεβάστε την εφαρμογή της Παραπολιτικής για κινητά τηλέφωνα και tablet από το iTunes κι από το Google Play.

5 σχόλια:

 1. Αυτο παιζει να μην ειναι πρωταπριλιατικο.Η Καλαματα εχει γινει κατι σαν το Miami της Ελλαδας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Την ηγεσία της Δημοκρατικής Αριστεράς αναλαμβάνει ο Γιώργος Παπανδρέου.

  Με μια απρόσμενη κίνηση ο Γιώργος Παπανδρέου έρχεται και πάλι να ταράξει τα λιμνάζοντα ύδατα της Ελληνικής πολιτικής σκηνής. Εντός των επόμενων ημερών θα αναλάβει και επίσημα την ηγεσία του κόμματος της Δημοκρατικής Αριστεράς. Η εξέλιξη αυτή έρχεται ύστερα από μακροχρόνιες διαπραγματέυσεις με ηγετικά στελέχη της ΔΑ και φυσικά με τον πρόεδρο του κόμματος Φ. Κουβέλη.

  Ο Φώτης Κουβέλης λόγω ηλικίας και κούρασης είχε πάρει εδώ και καιρό την απόφαση να αφήσει την ηγεσία της ΔΑ και αναζητούσε εναγωνίως επάξιο διάδοχο. Η λύση βρέθηκε στο πρόσωπο του Γ. Παπανδρέου τον οποίο αν και προέρχεται από άλλο κόμμα τον θεωρεί ικανότατο πολιτικό με ισχυρές κεντροαριστερές καταβολές άρα ιδανικό διάδοχο στην ηγεσία της ΔΑ. Αντίστοιχα ο Γ. Παπανδρέου αναζητούσε επίμονα την έξοδο διαφυγής από το Βενιζελικό ΠΑΣΟΚ το οποίο παραπαίει δημοσκοπικά και έχει απαξιωθεί ολοκληρωτικά στην συνείδηση των πολιτών.

  Αν και ορισμένα στελέχη της ΔΑ εξέφρασαν αρχικά κάποιες αντιρρήσεις σχετικά με την επιλογή Παπανδρέου, αυτές τελικά κάμφθηκαν ύστερα από την ανάλυση κρυφής δημοσκόπησης όπου τα ποσοστά της ΔΑ φαίνεται να ανεβαίνουν θεαματικά εφόσον στην ηγεσία της είναι Ο Γ. Παπανδρέου. Στελέχη και μέλη του κόμματος είναι αισιόδοξα ότι υπό την νέα ηγεσία το κόμμα θα μεταλλαχθεί σε ένα σύγχρονο προοδευτικό κεντροαριστερό σχήμα στα πρότυπα των Σκανδιναβικών Socialdemokraterne και SAP.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ευχή και κατάρα1 Απριλίου 2014 - 11:07 π.μ.

  Θάναι όμως διακομματική-όπως αρμόζει άλλωστε σε μια τέτοια περίπτωση-η σύνθεση της Επιτροπής διεκδίκησης. Πρόεδρος-ποιος άλλος; ξέρετε κάτι καλύτερο;-η Γιάννα Αγγελοπούλου, που σαν σπόνσορας του Αλέξη Τσίπρα αυτή τη φορά θα εκπροσωπεί την αντιπολίτευση. Επικοινωνιακός διευθυντής ο ακάματος ταξιδιώτης-παλιά μου τέχνη κόσκινο-Γιώργος Παπανδρέου. Θάμασταν μια ωραία ατμόσφαιρα αν δεν συνέβαινε να είναι-ευτυχισμένη την εύχομαι και χαρούμενη-Πρωταπριλιά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Πρόσεχε τα αστεία σου Παραπολιτικέ, ποτέ δεν ξέρεις...
  Καλό μήνα.
  Γ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή