Με τον τρόπο της βδέλλας

28.4.14


Την ώρα που πολλοί μετρούν τις μέρες αντίστροφα για την επομένη των Ευρωεκλογών, ο Ευάγγελος Βενιζέλος κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα από τον καθένα σε αυτή τη χώρα: επινοεί τεχνάσματα και επιχειρήματα για να κρύψει την συντριπτική ήττα του.

Σε χθεσινή συνέντευξη του στο Έθνος της Κυριακής, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σαμαρά, στην ερώτηση για το ποιος είναι ο πήχης της Ελιάς στις Ευρωεκλογές, απάντησε ότι «η δημοκρατική παράταξη θα έχει εντυπωσιακή παρουσία στους δήμους και τις περιφέρειες και θα υπερβεί κάθε «δημοσκοπική» πρόβλεψη στις ευρωεκλογές».

Αρχικά, είναι αστείο να υποστηρίζει κάποιος ότι ο πήχης για την Ελιά είναι το να πάει καλύτερα από όσο δείχνουν οι δημοσκοπήσεις. Από τη στιγμή που το ΠΑΣΟΚ το 2012 κατέλαβε τη 3η θέση με 12-13%, ο πήχης της Ελιάς, που δήθεν συσπειρώνει ευρύτερες δυνάμεις, δεν μπορεί παρά να είναι κάτι παραπάνω από εκείνο το αποτέλεσμα.

Είναι όμως φοβερά πιο αστείο να επιχειρεί ένας πολιτικός με μια τρομακτική φθορά όπως αυτή του Ευάγγελου Βενιζέλου να προσαρτηθεί ως βδέλλα και να ρουφήξει το πολιτικό αίμα αυτοδιοικητικών παρατάξεων που ανά τη χώρα θα κερδίσουν την εμπιστοσύνη των πολιτών.

Άνθρωποι με χρόνια προσφοράς στα κοινά και παρουσίας στο ΠΑΣΟΚ, αναγκάζονται να παριστάνουν τους «ανεξάρτητους», μπας και γλιτώσουν από το στίγμα του Ευάγγελου Βενιζέλου, κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να μην επισκεφθεί την περιφέρεια ή την περιοχή τους κάποιος από το επίσημο ΠΑΣΟΚ.

Τον αγώνα αυτών των ανθρώπων θα προσπαθήσει να καπηλευθεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος για να κρατήσει την καθόλου ζηλευτή καρέκλα του. Ευτυχώς, δεν θα τα καταφέρει.

--
Κατεβάστε την εφαρμογή της Παραπολιτικής για κινητά τηλέφωνα και tablet από το iTunes κι από το Google Play.