Στα άκρα η σύγκρουση στο ΠΑΣΟΚ- Αποχώρησαν από το συντονιστικό της Κ.Ο Μωραΐτης-Τριαντάφυλλος

1.4.14


Χαρακτηριστικά ανοικτής σύγκρουσης εμφανίζονται πια στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ μετά την οργισμένη αντίδραση του Ευάγγελου Βενιζέλου στην απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να μην στηρίξει την πρόταση της κυβέρνησης για τις τράπεζες.

Στη σημερινή συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, ο Παναγιώτης Ρήγας προσήλθε περίπου με το αίτημα...μαζικής καταδίκης του Γιώργου Παπανδρέου και του Απόστολου Κακλαμάνη από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, κάτι το οποίο προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση βουλευτών του κόμματος.

Από τη συνεδρίαση αποχώρησαν ο Θάνος Μωραΐτης και ο Κώστας Τριαντάφυλλος ενώ σε αυτή προσήλθαν (μετά από καιρό) η Εύη Χριστοφιλοπούλου και ο Βασίλης Κεγκέρογλου οι οποίοι και εναρμονίστηκαν με τη γραμμή Ρήγα, κάτι αναμενόμενο λόγω της υπουργικής ιδιότητας που διατηρούν στην κυβέρνηση Σαμαρά.

Η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος επιχειρεί να δημιουργήσει ένα όσο το δυνατόν μεγαλύτερο σκηνικό σύγκρουσης με τον Γιώργο Παπανδρέου, ώστε να κρύψει πίσω από αυτό τον διαφαινόμενο εκλογικό διασυρμό της Ελιάς.

--
Κατεβάστε την εφαρμογή της Παραπολιτικής για κινητά τηλέφωνα και tablet από το iTunes κι από το Google Play.

29 σχόλια:

 1. ευχή και κατάρα1 Απριλίου 2014 - 3:57 μ.μ.

  Η δικιά μου γνώμη σαν φίλου του κόμματος είναι ότι το τοπίο πρέπει να ξεκαθαρίσει ΤΩΡΑ ακόμη και αν αυτό έχει συνέπεια την πτώση της κυβέρνησης. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτός ο κλεφτοπόλεμος. Πολιτικά είναι ανήθικος. Αν θέλει ο Παπανδρέου-έχει ΑΠΟΛΥΤΟ δικαίωμα-ας αμφισβητήσει την ηγεσία και ας κινήσει διαδικασίες: έχει αυξημένα ΑΠΟΛΥΤΟ δικαίωμα. Αυτό που δεν έχει δικαίωμα είναι να εκβιάζει και να απειλεί το ίδιο το κόμμα που καθόλου συμπτωματικά του έδωσε τσάμπα βουλευτική έδρα, την οποία μάλιστα κυριολεκτικά την καταχράστηκε δια της αχρησίας!(έχει να πατήσει στην εκλογική του περιφέρεια 18 συναπτούς μήνες-ολογράφως-δεκαοχτώ μήνες!).


  Ο Σαμαράς έριξε μια κυβέρνηση το 1993 και παρόλα αυτά μακροπρόθεσμα δικαιώθηκε. Ας το κάνει κι ο Γιώργος Παπανδρέου τώρα κι ας αποδείξει ότι είναι κι αυτός ικανός για δικαίωση και μάλιστα ακόμη πιο σύντομη. Στους Παπανδρέου-στον Ανδρέα τουλάχιστον-δεν ταίριαζε ο κλεφτοπόλεμος. Ας αποδείξει ο ΓΑΠ ότι είναι τουλάχιστον σ'αυτό αντάξιος του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Παραπολιτικέ, δεν γνωρίζω τι ακριβώς εστί Τριαντάφυλλος ούτε και που το πάει ο Βενιζέλος, αλλά έχω την εντύπωση -με βάση και προηγούμενες αναρτήσεις σου- ότι παίρνεις περισσότρο στα σοβαρά από όσο θα έπρεπε το πολιτικό στέλεχος με το όνομα Θ.Μωραϊτης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Η "προσωπική σου εκτίμηση" είναι ότι ο Βενιζέλος στήνει σκόπιμα "σκηνικό σύγκρουσης". Μάλιστα.... πες μας όμως και την "προσωπική σου εκτίμηση" για τον Παπανδρέου. Να υποθέσω ότι θεωρείς ότι κινείται αθώα, με βάση τις αρχές του και με γνώμονα το καλό της παράταξης;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Απλά γελοίος, όπως πάντα άλλωστε.
  Γ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Φίλος του κόμματος!!!!!!! Άμα έχεις τέτοιους φίλους τι τους θέλεις τους εχθρούς .Μην κρίνεις εξ΄ιδίων τα αλλότρια . Δεν είναι σαν τα μούτρα σας. 53 και σήμερα .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ευχή και κατάρα1 Απριλίου 2014 - 6:17 μ.μ.

  Συγγνώμη, για να καταλάβω: το θέμα είμαι εγώ; Καταθέτω ένα σκεπτικό και μού δίνεις μια απάντηση που θα μπορούσα να τη γράψω κι εγώ; Ασχολήθηκα ποτέ σαν μπλόγκερ με το ποιον των συνομιλητών μου; Πολύ περισσότερο αμφισβήτησα το ήθος τους; Είναι αυτός διάλογος ουσίας; Κάτι τέτοια τραμπούκικα κάνατε και στο "Διάλογο" το 2007και απαξιωθήκατε στη συνείδηση μου σαν αξιόπιστοι συνομιλητές. Μόνο καφέδες ξέρετε να ρίχνετε: πραγματικούς και εικονικούς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Βεβαίως, έχεις αντίρρηση? Ο Ευχοκαταραμένος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Βαγγέλη πρόσεχε θα σπάσει το κουμπί στο πουκάμισο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ποιό κόμμα Γιώργο το Δεξιοδεξιό Έλεος ....δεν τα φάγαμε Μαζί

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Τον Θάνο Μωραϊτη δυστυχώς κάποιος τον παραμύθιασε, αν όχι ο ίδιος του ο εαυτός, ότι κάποια στιγμή μπορεί να πάρει την τύχη του ΠΑΣΟΚ στα χέρια του ή ότι μπορεί να αποτελεί πολιτικό κεφάλαιο για την χώρα. Αν δεν συνέλθει γρήγορα θα γελοιοποιείται συνεχώς. Το τι είναι ο καθένας φαίνεται από όσα λέει και όσα κάνει και μέχρι τώρα το παλικάρι είναι για να γελάς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. ευχή και κατάρα1 Απριλίου 2014 - 7:32 μ.μ.

  @λόστρε Ξέρεις εσύ μωρέ! Ζορίζεται αυτή τη περίοδο.Δεν είναι όπως μ'εσάς που το χρήμα έρεε άφθονο. Πάντως μού είπε ότι αν πάει καλά με την πώληση του γυμναστηρίου του α-ΓΑΠούλη όλο και κάτι ψιλά θα μού δώσει. Κεσάτια!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. ΧΑΤΖΗΑΡΚΟΥΔΟΓΛΟΥ1 Απριλίου 2014 - 7:43 μ.μ.

  Ενώ η Εύα, ο Κουκουλόπουλος και η Τόνια χαίρουν της εκτιμήσεως του λαού... χαχαχαχα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. ΒΟΥΝΟΤΡΥΠΙΔΗΣ1 Απριλίου 2014 - 7:49 μ.μ.

  Ο Βενιζέλος δεν κινείται με γνώμονα το καλό της παράταξης, είναι η ίδια η παράταξη και το καλό της μαζί.... Η αλήθεια είναι ότι μπερδεύτηκα, για ποια παράταξη μιλάς; Την παράταξη του ΠΑΣΟΚ ή την παράταξη του Βενιζέλου;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. κατάρα και ευχή1 Απριλίου 2014 - 7:56 μ.μ.

  Κατανόησα επιτέλους την κρίση σου. Είσαι καθαρά με την διαπλοκή, αφού θεωρείς ότι ο Σαμαράς δικαιώθηκε. Θέλεις κι άλλα πτυχία συνέχισε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. κατάρα και ευχή1 Απριλίου 2014 - 8:00 μ.μ.

  "Μόνο καφέδες ξέρετε να ρίχνετε: πραγματικούς και εικονικούς."
  Ενώ εσείς ξέρετε να ρίχνεται κυβερνήσεις και να συνεργάζεστε με την αντιπολίτευση σε βάρος του κόμματός σας και ιδιαίτερα των βασικών αρχών του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Η αναφορά μου , αφορά τον ΓΑΠ και όλους εκείνους που κληθηκαν να αντιμετωπίσουν την χρεοκωπία που τους παρέδωσε η κυβέρνηση του καταλληλότερου , έχοντας παραποιήσει (για στατιστική λαθροχειρία μιλάει το Ευρωπαικό κοινοβούλιο ) τα οικονομικά στοιχεία της χώρας . Το ποιοι τα έφαγαν , πότε και πως , ποιοι τίναξαν την χώρα στον αέρα είναι πλέον ξεκάθαρο για όποιον θέλει να το αναγνωρίσει . Είναι επίσης ξεκάθαρο ότι όταν έσκαγε η χρεωκοπία το σύνολο του κατεστημένου και δυστυχώς η πλειοψηφία των πολιτών μιλούσε για , μαγικές λύσεις , σχέδια των ξένων , φουσκωμα του ελλείματος , πινοσετ , τσολακογλου , δωσίλογους , κρεμάλες και άλλες μπούρδες . Η πατριωτική στάση φαίνεται στα δύσκολα . Και μια απορία : πως θα ήταν η χώρα σήμερα αν ο ΓΑΠ προχωρούσε σε παύση πληρωμών ? Σε προσωπικό επίπεδο , σε ενημερώνω ότι εργάζομαι στον ιδιωτικό τομέα .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Το μυαλλό σου και μια λύρα . Τσούζει το 2007 . Είπαμε 53 και σήμερα .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Θλιβερά απομεινάρια. Πόσο ολίγιστοι μπροστά στον ένα και μοναδικό (και δυστυχώς ανεπανάληπτο για πολλά χρόνια) ιδρυτή του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος, Ανδρέα Γεωργίου Παπανδρέου. Πόσο μικροί και φαύλοι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Κοίτα να δεις που θα βγάλουν και γλώσσα οι αποστάτες. Το ξέρουμε ότι είναι θρασύδειλοι βέβαια! Βενιζέλο πάρε κανά ηρεμιστικό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Γιατί τα όργανα του κόματος αναδείχθηκαν πραξικοπηματικά και εκβιάζοντας και γιατί δε είναι όλα καλώς καμωμένα με τις τράπεζες, ούτε με τις διοικήσεις τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Είναι όλοι τους οι χειρότεροι όλων! Αυτή τη στιγμή στο ΠΑΣΟΚ ο μόνος που ξεχωρίζει είναι ο Χρυσοχοϊδης. Δεν μιλάει πολύ, κάνει ουσιαστικές παρεμβάσεις, είναι από τους καλύτερους υπουργούς, κρατάει σταθερά μετριοπαθή στάση έναντι όλων και σώζει την αξιοπρέπεια του. Μακάρι να συνεχίσει έτσι γιατί και αυτός είναι απρόοπτος. Αν υπάρξει μεταβατική λύση για την ηγεσία ο Μιχάλης είναι η ιδανική λύση. Ξέρω βέβαια ότι ανάμεσα στα στελέχη είναι αντιδημοφιλής αλλά ας φάνε στη μάπα το Σκανδαλίδη ή το Λοβερδο που μυρίστηκε ψητό και γύρισε για να προσκηνήσουμε τη μεγαλοσύνη του. Τόσο ηλίθιους μας περνάει. Τις τελευταίες μέρες μάλιστα μας έδωσε και μαθήματα γελοιότητας. Εν κατακλείδι πρέπει να ανασυνταχθεί ο χώρος του κέντρου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Μπορεί να είναι κανένα βίσμα του απο την Θεσσαλονίκη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. Όταν μιλάμε για όργανα μιλάμε για την ηγεσία. Και όταν μιλάμε για τράπεζες εννοούμε το "φαινόμενο" Πειραιώς. Η ύπαρξη ενός διορισμένου, διακοσμητικού, επιτρόπου του ΤΧΣ σε κάθε τράπεζα δε διασφαλίζει τίποτα, (το ΤΧΣ δεν έχει δικαίωμα ψήφου), ούτε έχει κάνει πιο διαφανή τη λειτουργία των τραπεζών. Κατά τη γνώμη μου η συγκεκριμένη κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να επιβιώσουν συγκεκριμένοι τραπεζίτες και όχι το τραπεζικό σύστημα και δημιούργησε έναν γίγαντα με πήλινα πόδια (Πειραιώς).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. ευχή και κατάρα2 Απριλίου 2014 - 11:04 π.μ.

  @κατάρα: επικοινωνείς;;;;;;;;;;;;;;;Αυτή η κυβέρνηση έχει ή δεν έχει την-επανειλημμένη-ψήφο του Γιώργου Παπανδρέου; Συναίνεσε ή δεν συναίνεσε-με την ψήφο του και την παράδοση της ηγεσίας στο Βενιζέλο ο Παπανδρέου το 2012; ως πότε πια αυτές οι διοκτησιακές αντιλήψεις, το ΔΥΝΑΣΤΙΚΟ ΚΑΡΚΙΝΩΜΑ θα ταλανίζει αυτό το κόμμα-στη Νέα Δημοκρατία αποδεικνύονται πιο ώριμοι οι οπαδοί των δυναστικών οικογενειών Καραμανλή και Μητσοτάκη.


  Υ.Γ. Ο Ανδρέας Παπανδρέου άφησε την παρακαθήκη-ΕΥΧΗ και ΚΑΤΑΡΑ-το κόμμα ΔΕΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΕΙΤΑΙ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. ΑΦΟΥ Ο ΓΑΠ ΚΑΙ ΟΙ ΚΗΠΟΥΡΟΙ ΤΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΤΗΝ ΔΗΜΑΡ ΤΙ ΤΟ ΒΑΣΑΝΙΖΕΤΕ ΤΩΡΑ? ΑΠΛΑ ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. Θεωρώ πως κάνετε λάθος. Ο όρος είναι "η ηγεσία και τα όργανα του κάθε κόμματος". Η ΚΟ είναι εκλεγμένη από το λαό, δεν είναι διορισμένη. Επίσης, δεν είναι ακριβές αυτό που λέτε για τις τράπεζες. Οι επίτροποι ήταν πριν την ανακεφαλαιοποίηση. Σήμερα το Κράτος έχει την πλειοψηφία στα ΔΣ των 4 τραπεζών, εξ ου και το ότι αυτές είναι κρατικές. Μη σας παραπλανά το γεγονός της παρουσίας των Κωστόπουλου, Σάλλα κλπ. Παραμένουν όντως Πρόεδροι αλλά χωρίς την πλειοψηφία των μελών, αφού αυτή διορίζεται από τον κύριο μέτοχο, το Κράτος. Δε θα μπορούσε εξ άλλου να γίνει αλλιώς με βάση τη νομοθεσία περί Α.Ε. Σας θυμίζω δε πως και στη EUROBANK από το Κράτος διορίστηκαν ο Πρόεδρος και ο Δ/νων Σύμβουλος (Δαυίδ, Μεγάλου).Η Πειραιώς είχε περάσει σοβαρό πρόβλημα πριν 2-3 χρόνια, αλλά πλέον (μιλάω ανεξάρτητα από την ανακεφαλαιοποίηση) λόγω της συμμετοχής των Τσέχων δεν έχει πρόβλημα. Εξ ου και η εξαγορά των κυπριακών τραπεζών-δεν υπήρχε περίπτωση να το δεχόταν η ΕΕ αν η τράπεζα δε μπορούσε να τη "σηκώσει".

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 27. Φιλε Π.

  Η Eurobank θα κανει ΑΜΚ. Γινονται issued νεες μετοχες. Το ΤΧΣ δεν συμμετεχει. Κανεις δεν πουλαει τιποτα. Εαν συμμετειχε, θα επρεπε να βρει λεφτα (ή απο δανεισμο, ή απο τον μηχανισμο στηριξης, ή απο φορους). Με την τρεχουσα προταση που υπαρχει, €0.3, και τα ποσα που συζυτωνται (~2.2δις) το ποσοστο ιδιοκτησιας θα πεσει απο το ~90% στο ~30%. Εν μια νυκτι, οχι μονο χανει μερισμα απο την (potential) βελτιωση των οικονομικων της τραπεζας, αλλα και τον ελεγχο της (σιγα τον ελεγχο που ειχε βεβαια αλλα). Σε περιπτωση που η τιμη ανεβει, τοτε το ΤΧΣ εχει (paper) κερδος εαν ανεβει πανω απο την τιμη αγορας (δυσκολο). Τοτε, εαν θεωρησει οτι το συμφερει, το ΤΧΣ πουλαει μερος των. Ερωτηση: γιατι να ειναι στο νομοσχεδιο αυτο? Γιατι νομιμοποιεις την (πιθανη) χασουρα? Και ειναι τοσο παραξενο καποιος να ΜΗΝ θελει να χασει ντε και καλα? Γιατι τοση γκρινια?

  Φυσικα, αλλος δρομος δεν υπαρχει για την ανακεφαλαιοποιηση γιατι μιλαμε για λεφτα και οχι στραγαλια, αλλα μην παμε να το παρουσιασουμε και ως προδοσια του ΓΑΠ, εγκλημα, κλπ. (Σημειωση, το ιδιο επιχειρημα ειχε πει και το 2011)

  Εννοειται οτι το ΤΧΣ τα λεφτα τα εχει χασει λογο της πτωσης των τιμων των τραπεζικων μετοχων απο τοτε που τις αγορασε. Αλλα ελπιζω να καταλαβαινεις το punchline της ολης υποθεσης. 'Ειναι θεμα αρχης'. Σε μια κοινωνια που η αρχες εχουν παει περιπατο, και τα Ζαππεια εχουν ξεχαστει, καθε μερα πορεια, καθε μερα επανασταση, καθε μερα πραξικοπημα, δεν ειναι καθολου παραξενο που κοιταμε με καχυποψια οποιαδηποτε αλλη αποψη. (Να διαχωρησω τις αποψεις των αριστερων κομματων που δεν ειναι αποψεις αλλα ανεκδοτα)

  Ελπιζω να ειναι κατανοητο. Καλη σου μερα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 28. Αγαπητέ Νικο Δ.


  Δε διαφωνούμε σε τίποτα, πλην της αρχής της απάντησης σου: το ΤΧΣ έχει χρήματα σε απόθεμα από την προηγούμενη ανακεφαλαιοποίηση, αφού δε χρησιμοποιήθηκαν όλα. Αν θυμάσαι, σε συζήτηση το Φεβρουάριο για το πώς θα αποπληρωθούν τα ομόλογα που λήγουν αυτό το μήνα (Απρ.), είχε αναφερθεί από την Κυβέρνηση η πιθανότητα χρησιμοποίησης ενός ποσού από αυτά, κάτι για το οποίο είχε αντίρρηση η τρόϊκα. Το θέμα του πρόσφατου νόμου ήταν καθαρά εισπρακτικό:να εισπράξουν για να καλύψουν ανάγκες.
  Αυτά τους τα είχε αναλύσει και εξηγήσει επαρκώς ο Σαχινίδης, γι' αυτό και δεν υπήρχε αντίδραση από το ΠΑΣΟΚ επί του συγκεκριμένου θέματος. Δεν κατηγόρησα ποτέ το ΓΠ για κάποια από αυτά που αναφέρεις, αλλά για ασυνέπεια:δε μπορείς να μην ενημερώνεις κανέναν στο κόμμα σου για το πως θα κινηθείς (εκτός αν δεν ξέρεις ούτε εσύ, αφού περιμένεις να δεις πως θα πάει το πράγμα, και αναλόγως να πράξεις). Ρωτάω: αν το συγκεκριμένο είχε πάρει 150 (ή 149) ψήφους μέχρι να ψηφίσει ο ΓΠ, θα το έκανε με τον ίδιο τρόπο; Κατά τα άλλα, συμφωνούμε. Χαιρετισμούς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή