Απαράδεκτη η τόσο μεγάλη καθυστέρηση στην καταμέτρηση των σταυρών

30.5.14


Είναι κάτι παραπάνω από ντροπή για μια δυτική χώρα όπως η Ελλάδα να μην έχει καταστεί ακόμα εφικτή η καταμέτρηση όλων των σταυρών των υποψηφίων στις Ευρωεκλογές, λες και είναι δα πυρηνική φυσική να προστεθούν τα δεδομένα του κάθε εκλογικού τμήματος.

Έχουν περάσει πέντε ολόκληρες μέρες από τις εκλογές κι ακόμα στο site του υπουργείου Εσωτερικών η ενσωμάτωση βρίσκεται μόλις στο 63,72% και κανείς δεν γνωρίζεις τους ακριβείς λόγους της καθυστέρησης.

Το πρόβλημα είναι ότι η καταμέτρηση των σταυρών είναι μια παραδοσιακά διάτρητη διαδικασία καθώς εμπλέκονται πάρα πολλά χέρια και η τόσο μεγάλη καθυστέρηση μόνο καλό δεν κάνει στην αξιοπιστία της.

11 σχόλια:

 1. Παραπολιτικέ η απάντηση είναι απλή:

  το υπουργείο εσωτερικών, για πρώτη φορά έδωσε εντολή (την τελευταία στιγμή, δηλ την Παρασκευή 23/5),
  να περάσουν τους σταυρούς των ευροεκλογών οι Περιφερειακές ενότητες.
  Η οδηγία ήταν να ορίσουν συνεργεία που θα περάσουν ενδεικτικά το 10-20% των σταυρών μόνο, καθώς τα επίσημα αποτελέσματα τα εκδίδει το πρωτοδικείο και όχι οι περιφέρειες.
  Σημειωτέον ότι η παραπάνω διαδικασία δεν προβλέπεται από κανέναν νόμο και δεν είναι τα επίσημα αποτελέσματα.
  Στη συνέχεια την Τετάρτη (προχθές) και μετά προφανώς από οχλήσεις των υποψηφίων ευρωβουλευτών, στάλθηκε νέο έγγραφο, στο οποίο αλλάζει ξαφνικά ο στόχος και γίνεται το 100% των τμημάτων.
  Ωστόσο:
  1. δεν τίθεται χρονικό όριο καταχώρησης
  2. Τα αποτελέσματα δεν είναι επίσημα και νόμιμα (επαναλαμβάνω, δεν προβλέπεται από πουθενά να καταχωρούνται από τις περιφέρειες).
  3. Τα συνεργεία αποτελούνται από λίγους υπαλλήλους, καθώς το αρχικό έγγραφο έλεγε να καταχωρηθεί το 20% και όχι το 100%.
  4. Οι υπάλληλοι ταυτόχρονα με τις υπόλοιπες εργασίες (ξέρω, πολλοί θα αρχίσετε τις ειρωνείες), πρέπει να καταχωρούν και τους σταυρούς, επομένως είναι λογικό να υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση.

  Επομένως, τους υπαίτιους αναζήτησέ τους στους φωστήρες του υπουργείου που για μια ακόμα φορά οργάνωσαν κάτι στο πόδι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ευχή και κατάρα30 Μαΐου 2014 - 9:49 π.μ.

  Πώς θα γίνει να μάθουμε τις επιδόσεις της κυρίας Κοππά; Όπου και αν έψαξα δεν κατάφερα να βρω κάτι. Ούτε καν στην Έλλη Στάη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Δεν σας φτύνουν, ψιχαλίζει....30 Μαΐου 2014 - 10:13 π.μ.

  ....δυτική χώρα όπως η Ελλάδα. Η χώρα ήταν είναι και θα είναι βαλκανική γιατί κατοικείται από ανθρώπους με βαλκανική νοοτροπία.
  Σημ. επειδή ετυχε να βρεθω σε Κροατία και Σλοβενία οι εκει νέοι σε ηλικία δεν θεωρούν τους εαυτούς τους βαλκάνιους μάλιστα θεωρούν τον όρο βαλκανιος πολύ υποτιμητικό

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Αλγεινή εντύπωση κάνει και το γεγονός ότι δεν υπάρχουν αναλυτικά αποτελέσματα από κόμματα που δεν εκλέγουν ευρωβουλευτές...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. όπως από τους συντριφθέντες φιλελέδες του Τζήμερου; Τι θέλεις να ξέρεις;είναι εμφανές πως ούτε η μάνα τους δεν τους ψήφισε χαχαχα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Πάντως, επειδή όλα γίνονται χερουκλάτα και με καρμπόν στις εκλογές, αν διέθεταν έναν και μόνο έναν υπολογιστή με ιντερνετ σε κάθε σχολείο θα μπορούσαν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι να περνούν τους σταυρούς online, day one.

  Το ίδιο και για τα τηλεγραφήματα (τριπλότυπα) μετάδοσης αποτελεσμάτων συνδυασμών τα οποία συμπληρώνονται χερουκλάτα, απασχολείται υπάλληλος του δήμου να τα παραλάβει από τα εκλογικά κέντρα για να τα πάει με το ΙΧ του εκεί όπου τα συγκεντρώνουν όπου άλλος υπάλληλος τα καταχωρίζει χερουκλάτα στο σύστημα της singular.

  @c_

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Το θέμα της διεξαγωγής των εκλογών είναι σημείο που δείχνει την καθυστέρηση της χώρας. Η τεχνολογία έχει κάνει άλματα κι εμείς κάνουμε εκλογές ακριβώς όπως πριν 40 χρόνια! Το υπουργείο εσωτερικών είναι υπόλογο γι'αυτή την τροτικοσμική κατάσταση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Παραπολιτικε στα δαχτυλα,προφανως,γινεται η καταμετρηση.
  Επισης πολλοι απο τους επιφορτισμενους με το εργο αυτο ειναι αριστεροι/προοδευτικοι και τους πιανει ναυτια βλεποντας τοσους σταυρους συγκεντρωμενους.
  Ας δοθει μια μικρη πιστωση χρονου.(κι αλλη μια για το εντυπο Ε9)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. ανώνυμος παραδοσιακός31 Μαΐου 2014 - 9:43 π.μ.

  Έτσι πρέπει Παραπολιτικέ. Όχι στον ΤΕΧΝΟΦΑΣΙΣΜΟ των γκομπιουτερζ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Ενώ τα δικά σου κανάλια αμέσως λένε ειδήσεις όταν αφορούν τα δικά τους παιδιά! Είδες η αφεντικίνα σου η Καίλω? Πρώτη θέση στα κανάλια για τα μπουζούκια δεν το συζητώ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. θα την περασε η Καιλω

  ΑπάντησηΔιαγραφή