Η μεγάλη προσπέραση της Κίνας

1.5.14


Η Λαϊκή Κίνα είναι έτοιμη να ξεπεράσει τις Ηνωμένες Πολιτείες κατακτώντας τον τίτλο της μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο, πολύ νωρίτερα από ό,τι αναμενόταν, σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία.

Οι ΗΠΑ έχουν την παγκόσμια πρωτιά από το 1872, όταν ξεπέρασαν τη βρετανική οικονομία. Οι περισσότεροι οικονομολόγοι θεωρούσαν ότι η Κίνα θα βρεθεί στην πρώτη θέση το 2019. Τα νέα στοιχεία προέρχονται από το Πρόγραμμα Διεθνούς Σύγκρισης (ICP) της Παγκόσμιας Τράπεζας και καταδεικνύουν το τι μπορεί να αγοράσει το χρήμα σε κάθε χώρα.

Το ΔΝΤ εκτιμά ότι η Κίνα θα αναπτυχθεί κατά 24% την περίοδο 2011-2014, ενώ οι ΗΠΑ αναμένεται να αναπτυχθούν την ίδια περίοδο μόνο κατά 7,6%. Έτσι, πιθανώς η Κίνα να ξεπεράσει από εφέτος σε μέγεθος την αμερικανική οικονομία!

Το εύρος της οικονομίας της Κίνας ανερχόταν το 2011 στο 87% του μεγέθους της αμερικανικής οικονομίας στις αξιολογήσεις με βάση τις ισοτιμίες αγοραστικής δύναμης.

Πηγή: Τα ΝΕΑ


Σχόλιο Παραπολιτικής: Και κάπως έτσι πιστοποιείται η αλλαγή του κόσμου όπως τον ξέραμε. Όταν ο νέος πρώτος του κόσμου τα καταφέρνει χωρίς Δημοκρατία, έρχονται χρόνια δύσκολα για τη Δημοκρατία παντού.

--
Κατεβάστε την εφαρμογή της Παραπολιτικής για κινητά τηλέφωνα και tablet από το iTunes κι από το Google Play.